REDOVNO RADITE OVO I NIKADA NEĆETE VIDETI PAUČINU U SVOJOJ KUĆI: Samo tako ćete se trajno rešiti PAUKOVA
Paučina, Foto: Profimedia

MORATE ZNATI

REDOVNO RADITE OVO I NIKADA NEĆETE VIDETI PAUČINU U SVOJOJ KUĆI: Samo tako ćete se trajno rešiti PAUKOVA

Ovo je trajno rešenje za paučinu

Objavljeno:

Pauci su korisni u tome što jedu neke druge insekte, ali ako vidite jednog to verovatno znači da ih ima još nekoliko koje ne vidite.

Srećom, postoji način da izbacite te neželjene goste bez trošenja gomile novca ili izlaganja domaćinstva jakim hemikalijama. Rešenje je dobro staro brisanje prašine, prenosi House Digest.

Rutinsko brisanje prašine je kriptonit za mnoštvo paukova koje često možete videti u svom domu. Neuredne prostorije su idealno stanište, ali i mesto za razmnožavanje paukova. Ženke pauka proizvode legla koja sadrže stotine jajašca koja se izlegnu istovremeno.

Možda ste primetili pauka kako juri po vašem kuhinjskom ostvu ili viri ispod vašeg kauča, ali niste sasvim sigurni da li je vaš dom službeno utočište za celu vojsku ovih stvorenja. Da biste saznali, jednostavno pogledajte gore. Za razliku od mrava, paukove ne privlače ostaci na vašem pultu. Draže su im mirni, slabo osvetljene ćoškovi na plafonu, koji pružaju optimalna mesta za izgradnju mreže. Redovno brisanje prašine eliminiše paučine i vraća vaš dom u čisto i sigurno utočište.

Pauk
foto: EPA-EFE/Jeffrey Arguedas

Prevencija je ključna kada se radi o sprečavanju pauka da vaš dom pretvore u sopstveni. Čista i uredna kuća nije neprivlačna samo paucima– ona također eliminiše njihov izvor hrane, mušice, komarce, muve.

Brisanje prašine je proaktivno sredstvo za smanjenje populacije pauka pod uslovom da se sprovodi redovno. Idealno bi bilo brisati prašinu svake dve nedelje s područja gde se nakuplja paučina, uključujući uglove zidova, rasvetna tela, plafonske ventilatore, stepeništa i ispod umivaonika i nameštaja.

Međutim, ako živite s kućnim ljubimcima koji se preterano linjaju ili imate naviku držati vrata i prozore otvorenima kako biste omogućili ulazak svežeg vazduha, razmislite o brisanju prašine na nedeljnom nivou kako biste smanjili količinu prašine, prenosi N1.

Bonus video: Trik za pranje plastičnih posuda

00:59

ZLATNI TRIK ZA PRANJE PLASTIČNIH POSUDA: Ne morate da ih bacate, na ovaj način ćete SKINUTI NAJGORU MASNOĆU! (VIDEO)

(Espreso/Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.