OVO JE RAZLOG ZBOG KOJEG JE ŽENAMA JEDNA DOJKA VEĆA OD DRUGE: Stručnjaci otkrili ZAŠTO SE TO DEŠAVA, ŠOK
Grudi, Foto: Printscreen/YouTube/ Natalie Boucher

zdravlje žena

OVO JE RAZLOG ZBOG KOJEG JE ŽENAMA JEDNA DOJKA VEĆA OD DRUGE: Stručnjaci otkrili ZAŠTO SE TO DEŠAVA, ŠOK

U stvari, prema mnogim studijama mnogo je više žena koje imaju asimetrične grudi

Objavljeno: 13:15h

Svaka žena ima jedinstvene grudi koji se razlikuju po obliku, teksturi, boji... Međutim, čak i vaše dojke mogu izgledati drugačije jedna od druge. Imati asimetrične grudi je uobičajeno prema stručnjacima. Na kraju krajeva, celo naše telo je asimetrično – iako smatramo da je simetrija neraskidivo povezana sa lepotom. U stvari, prema mnogim studijama mnogo je više žena koje imaju asimetrične grudi.

​Šta uzrokuje asimetriju grudi?​

Iako to nije razlog za brigu, možda ćete želeti da znate zašto vaše dojke izgledaju drugačije. Prvi faktor su vaši geni, pa ako vaša majka i baka imaju asimetrične grudi, možda i vi imate iste.

Drugi razlog je vaša težina. Grudi su delimično sastavljene od masti zajedno sa vezivnim tkivom i mlečnim žlezdama. Kada dobijate ili gubite na težini, akumulacija ili gubitak masti se ne dešava ravnomerno po celom telu, a isto važi i za vaše dojke. Ako ste trudni, vaše grudi mogu postati veće, a ponekad i deformisane jer se vaše telo priprema za dojenje.

Druga manje uobičajena medicinska ili skeletna stanja koja dovode do asimetričnog izgleda grudi uključuju skoliozu, zakrivljenost kičme ili deformitete zida grudnog koša. Međutim, ovi faktori su manje uobičajeni od genetike i promene težine.

Grudi, Bikini, Telo, Žena
foto: Jacques Alexandre / Alexandre Jacques / Profimedia

Kada treba da brinete?​

Iako su asimetrične grudi česte, važno je obratiti pažnju ako iznenada primetite da se zapremina dojke naglo povećala ili smanjila. Posebno je razlog za brigu ako promena veličine grudi dolazi sa drugim simptomima kao što su zadebljanja na koži, čvorići u grudima ili promena boje dojke. Važno je da se odmah konsultujete sa svojim lekarom.

Važno je napomenuti da je uloga između asimetrije dojke i rizika od raka dojke uglavnom pogrešno shvaćena i da je potrebno više istraživanja da bi se razumeo ovaj odnos.

ŠTA STOJI IZA REKLAMA O KREMAMA KOJE POVEĆAVAJU GRUDI? Dr Stojanović otkrio pozadinu: Tu je samo profit, A OVAKO PECAJU LJUDE:

01:07

ŠTA STOJI IZA REKLAMA O KREMAMA KOJE POVEĆAVAJU GRUDI? Dr Stojanović otkrio pozadinu: Tu je samo profit, A OVAKO PECAJU LJUDE

(Espreso/ Ženski magazin)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.