FAŠIRANE ŠNICLE BEZ PRŽENJA NA ULJU KAKVE NISTE JELI: Kriju TAJNI SASTOJAK koji će vas baciti u NESVEST (RECEPT)
Faširane šnicle pečene u rerni, Foto: Printscreen/ Youtube/ Dozus Cook

inovativno

FAŠIRANE ŠNICLE BEZ PRŽENJA NA ULJU KAKVE NISTE JELI: Kriju TAJNI SASTOJAK koji će vas baciti u NESVEST (RECEPT)

Obavezno isprobajte ovaj recept za faširane šnicle, jer će vam se sigurno dopasti

Objavljeno:

Faširane šnicle su jelo koje se u Srbiji često priprema za ručak jer je neverovatno lako. Ako volite da ih jedete, onda vam predlažemo da probate i rumunski recept koji se pravi malo drugačije od srpskog.

U mleveno meso se dodaje raznovrsno povrće i začini koji mesu daju poseban šmek i sočnost. Još jedan dodatni plus je što se ne prži u puno ulja, već se peku u rerni. Obavezno isprobajte ovaj recept za faširane šnicle, jer će vam se sigurno dopasti.

Faširane šnicle
foto: Printscreen/ Youtube/ Dozus Cook

Sastojci:

  • 2 paprike
  • 1,5 kašičica soli
  • 1/2 kašičice bibera
  • 2 kašičice slatke paprike
  • 1 veza mirođije
  • 1 veza peršuna
  • 1 kg mešanog mlevenog mesa
  • 1 jaje
  • 2 krompira
  • 2 crna luka
  • 1 čen belog luka
  • 2 šargarepe
Faširane šnicle
foto: Printscreen/ Youtube/ Dozus Cook

Priprema:

U posudi pomešajte mleveno meso, rendani crni luk i krompir koji ste dobro procedili, seckanu papriku, mleveni beli luk, rendanu šargarepu, jaje, pa posolite, pobiberite, pospite slatkom paprikom i seckanom mirođijom i peršunom. Dobro sjedinite smesu, pa oblikujte veće faširane šnicle i ređajte na pleh obložen pek papirom. Premažite uljem i pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 30 minuta.

MRTVA TRKA! PORODICA ZA JEDAN POEN POBEDILA I DOBILA POVLASTICE U POLUFINALU: Svetski recepti za koje će vas svi pitati odakle vam:

02:38

MRTVA TRKA! PORODICA ZA JEDAN POEN POBEDILA I DOBILA POVLASTICE U POLUFINALU: Svetski recepti za koje će vas svi pitati odakle vam

(Espreso/ Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.