STRUČNJACI SASULI ISTINU U LICE: Ili SMRDE ili PRETERUJU, evo koliko ČESTO bi trebalo da se TUŠIRATE leti
Tuširanje, Foto: Profimedia

nemate predstavu

STRUČNJACI SASULI ISTINU U LICE: Ili SMRDE ili PRETERUJU, evo koliko ČESTO bi trebalo da se TUŠIRATE leti

Tuširanje je za većinu dnevna rutina, ali nažalost ne za sve, evo šta kažu dermatolozi kada je reč o higijeni

Objavljeno:

Uđete u prevoz ljudi stravično smrde. Vi ste navikli da se stružete sapunom i ujutru pre posla i uveče pre spavanja, a ako stignete i koji put između, bilo bi super. Međutim stručnjaci vas pitaju, da li ste sigurni da znate šta je dobro za vas?

Odgovor na to kada treba da se tuširamo leti prirodno nam dolazi od dermatologa. Prema mišljenju stručnjaka, zaista postoji tačan i pogrešan broj nedeljnih ponavljanja tuširanja. U svakom slučaju, ne bi trebalo da bude više od 7 ili manje od 4, što znači sapun i vodu treba koristiti svaki dan ili svaki drugi dan.

Tuš
foto: Profimedia

Ako vežbate, tuširanje je idealno posle treninga, a ne pre, posebno ako imate problema sa aknama.

Osim toga, postoje još dva faktora koji određuju koliko često treba da se tuširate. Tuširanjem se uklonjaju mrtve ćelije, bakterije, prljavština i prirodna ulja tela koja bi trebalo da se obnavljaju. Jedan faktor je tip kože - što je koža masnija potrebno je češće tuširanje, što je osetljivija pametnije je prati je posebnim sunđerom, uvek sa određenim proizvodima.

Drugi parametar koji određuje frekvenciju je okruženje u kojem živite i krećete se. Da li živite negde gde je velika vlažnost? Ako je tako, tuširajte se svaki dan da biste smanjili delovanje bakterija (koje izazivaju, između ostalog, i neprijatan miris). Kada je hladno, tuširanje možete praktikovati svaki drugi dan, ako ne vežbate ili niste proveli dan ili noć na mestu sa jakim mirisima.

Izabel Gular, Tuš, Kupaći
foto: Profimedia

Mit o hladnim tuševima

Što se tiče temperature vode, mit je da će vas hladna voda rashladiti. Možda na trenutak osetite hladnoću, ali u stvarnosti, dok hladna voda zateže kožu, krv se vraća u srce i telesna temperatura raste, što dovodi do suprotnih efekata. Tačan odgovor je negde na sredini - ni hladna ni vruća. Topla voda je idealna i za hlađenje i za uklanjanje klica.

SVI MISLE DA JE OVA BOLEST ISKORENJENA, A VREBA NA SVAKOM KORAKU! Simtom je svrab, ali češanje pogoršava stvar HIGIJENA PRESUDNA:

02:21

SVI MISLE DA JE OVA BOLEST ISKORENJENA, A VREBA NA SVAKOM KORAKU! Simtom je svrab, ali češanje pogoršava stvar HIGIJENA PRESUDNA!

(Espreso/ Ženski magazin)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.