RECEPT ZA NAJPOPULARNIJI KOLAČ SA MAKOM ĆE VAS BACITI NA POD: Pravi se veoma brzo, a DAVIĆETE SE U NJEMU
Kolač sa makom, Foto: Printsceen/Youtube/ Kuhinja Sunčane Staze

ODLIČAN

RECEPT ZA NAJPOPULARNIJI KOLAČ SA MAKOM ĆE VAS BACITI NA POD: Pravi se veoma brzo, a DAVIĆETE SE U NJEMU

Uzeti pleh, vel 35x20 cm, dobro ga podmazati uljem (ja stavim pek papir) i sipati pola umućenog testa. Staviti da se zapeče (da uhvati koricu) na 160 stepeni

Objavljeno:

Retko ko pravi ovako onaj popularni desert, fantastičan kolač sa makom koji se samo zamuti.

Sastojci

Za koru:

2 čaše (od 200 ml) brašna

2 jajeta

1 čaša ulja

1 čaša mleka

1 čaša šećera

1 kesica praška za pecivo

1 limun (izrendana korica)

Za fil:

300 ml mleka

1,5 čaša mlevenog maka

1/2 čaše griza

1,5 čaša šećera

Priprema

Kore: U jednu dublju posudu razbiti jaja, dodati šećer i umutiti. Zatim dodati ulje i mleko, sjediniti, pa ubaciti brašno sa pecivom i koricom od limuna. Dobro sjediniti.

Uzeti pleh, vel 35x20 cm, dobro ga podmazati uljem (ja stavim pek papir) i sipati pola umućenog testa. Staviti da se zapeče (da uhvati koricu) na 160 stepeni.

Dok se peče korica spremamo fil: Mleko sa šećerom staviti da provri. Smanjiti temperaturu i, uz neprestano mešanje, sipati mešavinu maka i griza. Kuvati dok se fil ne zgusne.

Izvaditi pleh sa zapečenom koricom, sipati fil, rasporediti ga, pa preko sipati drugu polovinu testa i vratiti da se kolač ispeče. Probati čačkalicom da li je pečen. Ostaviti da se ohladi, pa ga iseći na kocke. Uživajte u ukusu, jer kolač uopšte nije suv, naprotiv sočan je kao da je preliven. Ko voli mak, sigurno će mu se svideti.

Bonus video:

01:00

Recept za svinjski paprikaš

(Espreso/Recepti.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.