CEPKANE PAPRIKE, ZIMNICA KAKVU SU PRAVILE NAŠE BAKE: Bez ULJA, konzervansa i VINOBRANA, pravi SRPSKI SPECIJALITET
Cepkane paprike, Foto: Printscreen/Youtube/ Вкуснейшн с Lana ilanavi

delikates

CEPKANE PAPRIKE, ZIMNICA KAKVU SU PRAVILE NAŠE BAKE: Bez ULJA, konzervansa i VINOBRANA, pravi SRPSKI SPECIJALITET

Ovakvu zimnicu niste skoro jeli, kada se spoji slatka i ljuta, prosto vam voda na usta ide

Objavljeno:

Svi volimo kiseljene stvari, od krastavčića, preko kiselog kupusa i turšije, ali ništa bolje od specijalnog delikatesa koji je malo kiseo, a malo ljut.

Zato vam danas donosimo idealne kisele cepkane paprike, recept je super jednostavan i nema konzervansa i ostalih dodataka.

Paprika, Vrtka
foto: RTS printscreen

Sastojci:

  • vinsko sirće 250 ml
  • šećer 100 g
  • zrno slačice 2 kašike
  • biber u zrnu kašičica
  • mesnate crvene paprike 4 kg
  • ljute paprike 4 komada
  • beli luk 16 čena
  • so po želji
Peckana paprika, Paprika, Tegla
foto: Printscreen/Youtube/Kuvaj uzivo

Priprema:

  1. Papriku očistite od semenki i isecite na tanke trake.
  2. Papričice operite, prepolovite, očistite od semenki, pa isecite na trake. Luk oljuštite i prepolovite.
  3. Paprike blanširajte u posoljenoj vodi 4 minuta, izvadite i ocedite. Pomešajte obe vrste paprika.
  4. U 250 ml vode skuvajte sirće, šećer, luk, zrna slačice, biber i 2 kašičice soli, dodajte paprike, pa ostavite 8 sati da stoje.
  5. Povrće sipajte u tegle, a tečnost još malo kuvajte i prelijte paprike. Ohladite i zatvorite tegle.

DA LI STE ČULI ZA JELO NOAZET? Ne propustite recept vrhunskog kuvara Raše danas u 18 časova za čuveni specijalitet:

00:53

DA LI STE ČULI ZA JELO NOAZET? Ne propustite recept vrhunskog kuvara Raše danas u 18 časova za čuveni specijalitet

(Espreso/ Super recepti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.