OVA STVAR JE ZA STRES BOLJA OD BENSEDINA: Potpuno je BESPLATNA i u KUĆU će vam doneti BLAGOSTANJE
Foto: Profimedia

probajte

OVA STVAR JE ZA STRES BOLJA OD BENSEDINA: Potpuno je BESPLATNA i u KUĆU će vam doneti BLAGOSTANJE

Na poslu, kod kuće, u saobraćaju, svuda smo pod stresom, evo kako to otpustiti

Objavljeno:

Puno toga možemo sami da učinimo kako bismo smanjili stres i teskobu i poboljšali mentalno zdravlje.

Jedna stvar koja se često predlaže je praksa zahvalnosti – ali koliko je to stvarno delotvorno za poboljšanje mentalnog zdravlja?

Prema velikoj novoj meta-analizi iz Brazila objavljenoj u časopisu Einstein ovo itekako pomaže.

Za ovu meta-analizu istraživači su bproučavali postojeće studije i dokaze o zahvalnosti u odnosu na dobrobiti za mentalno zdravlje. Na temelju njihovih nalaza, čini se da je zahvalnost doista delotvorna za poboljšanje mentalnog zdravlja.

Meditacija, Joga
foto: Profimedia

Istraživači su otkrili da su akteri koji su bili podvrgnuti intervencijama zahvalnosti iskusili bolje mentalno zdravlje i manje simptoma anksioznosti i depresije. Osim toga, iskusili su i druge dobrobiti poput pozitivnijeg raspoloženja i pozitivnih emocija.

– Rezultati pokazuju da se činovi zahvalnosti mogu koristiti kao terapeutski dodatak za lečenje anksioznosti i depresije, te mogu povećati pozitivne osećaje i emocije – tvrde autori studije.

Kako praktikovati zahvalnost u svom životu? Dobra vest je da je to jednostavna i dostupna praksa koju svatko može da učini. Zahvalnost može uključivati uvažavanje iskustava, ljudi i stvari u životu, ali takođe može uključivati zahvalnost prema samome sebi.

Biti zahvalan za ono što jesi je čin ljubavi prema sebi, bilo da praktikujete zahvalnost kroz pisanje dnevnika ili jednostavno traženje trenutaka radosti i zahvalnosti.

Ne zaboravite zahvalnost deliti i s drugima. Nasmešite se ljudima na ulici, pošaljite nekome pismo i slično, prenosi mbg.

STRES NE MORA UVEK BITI LOŠ! Psihijatar za Kurir TV objašnjava šta je EUSTRES i na koji način nam pomaže da se prilagodimo:

09:08

STRES NE MORA UVEK BITI LOŠ! Psihijatar za Kurir TV objašnjava šta je EUSTRES i na koji način nam pomaže da se prilagodimo

(Espreso/ Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.