ĆEVAPI SA PRELIVOM IZ RERNE SOČNIJI NEGO IZ TIGANJA: Ne morate da STOJITE pored šporeta, a gotovi za 15 minuta
Ćevapi, Foto: Printscreen/Youtube

Recept

ĆEVAPI SA PRELIVOM IZ RERNE SOČNIJI NEGO IZ TIGANJA: Ne morate da STOJITE pored šporeta, a gotovi za 15 minuta

Ovo je recept za ćevape iz rerne koji su ukusniji nego iz tiganja

Objavljeno:

Napravite ćevape iz rerne koji su ukusniji nego iz tiganja:

Sastojci:

Za ćevape:

  • 500 g mlevenog mesa
  • 4 čena belog luka
  • 2 kašičice sode bikarbone
  • 2 kašičice soli
  • 2 kašičice bibera
  • 100 ml kisele vode

Za preliv:

  • 200 ml piva
  • 1 kašika suvog biljnog začina
  • 1 kašičica bibera
  • ½ kašičice suve mirođije
  • 1 kašičica seckanog peršuna
  • 50 ml ulja
Ćevapi
foto: Profimedia

Priprema:

U mleveno meso dodati izrendan beli luk, sodu bikarbonu, so, biber i kiselu vodu. Dobro izmešati, staviti u frižider da stoji jedan sat. Napraviti ćevape, poređati u nauljen pleh i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata. Preliti ih prelivom od pomešanih sastojaka i vratiti u rernu još 15 minuta.

Bonus video: Recept za svinjski paprikaš

01:00

Recept za svinjski paprikaš

(Espreso/Alo!)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.