CAKA ZA SELJAČKU GIBANICU KOJU SAMO BAKE ZNAJU: Sve moderne DOMAĆICE greše u KLJUČNOM koraku
Gibanica, Foto: Printscreen/Youtube/ Home kitchen with Danny

seljački doručak

CAKA ZA SELJAČKU GIBANICU KOJU SAMO BAKE ZNAJU: Sve moderne DOMAĆICE greše u KLJUČNOM koraku

Ovo je caka za domaću vazdušastu gibanicu

Objavljeno:

Naše bake su za pripremu gibanice imale proverene recepte, a svaka od njih najviše je pažnje pridavala domaćim sastojcima, a glavni su sir i domaća jaja.

Ako vam se mnogo puta do sad desilo da vam gibanica spadne kad je izvadite iz rerne donosimo vam trik koji će učiniti da ona uvek bude vazdušasta i mekana.

Potrebno je:

  • 500 g tvrdog sira
  • 3 jaja
  • malo jogurta
  • malo ulja
  • malo soli
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 pakovanje kora
Gibanica, Pita
foto: Printscreen/Youtube/ Home kitchen with Danny

Priprema:

  1. Sir izdrobite u posudu, pa dodajte jaja i umutite. Zatim dodajte ostale sastojke i izmešajte. Uzmite kore i jednu celu stavite na don pleha koji ste prethodno podmazali sa malo ulja ili ste obložili pek papirom. Ostavite još dve cele kore, a ostale iskidajte na komade, umočite ih u smesu, pa ređajte u okruglu tepsiju.
  2. Ređajte kore koje ste umakali u smesu sve dok ih ne potrošite, a zatim odozgo stavite dve cele kore i ušuškajte ih po krajevima.
  3. Preko premažite sa malo fila ako vam je ostalo, pospite susamom i s malo ulja i stavite u rernu zagrejanu na 220 stepeni. Nakon 20 minuta pečenja uključite rernu na mod sa duvanjem. On će učiti da pita naraste i da ne bude gnjecava.
  4. Dodatni savet: Pitu ne secite odmah nakon što je izvadite iz rerne, već sačekajte da se prohladi toliko da možete rukom da je držite. Tako se testo neće zalepiti za nož i neće biti gnjecavo.

Bonus video:

02:20

POZNATI POP-FOLK PEVAČ PETAR MITIĆ DEMANTOVAO SPEKULACIJE: Novinarka zove Ivanu da pita o razvodu, a mi ZAGRLJENI U KREVETU

(Espreso/Glossy)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.