BARENA PAPRIKA U MEDU - ZIMNICA KAKVU SU PRAVILE NAŠE BAKE: Ovo je originalan RECEPT još od DAVNINA
Barena paprika u medu, Foto: Printscreen/Youtube/Kuvaj uzivo

delikates

BARENA PAPRIKA U MEDU - ZIMNICA KAKVU SU PRAVILE NAŠE BAKE: Ovo je originalan RECEPT još od DAVNINA

Paprika, osnovna merna jedinica zimnice u Srbiji, ovaj delikates sa njom će vas oduševiti

Objavljeno:

Preukusna paprika u medu će vas oduševiti, lepe, ukusne, dobre za uz svako jelo. Ma recept za ovu zimnicu nema premca.

Evo koliko se jednostavno priprema:

Sastojci

  • 5-7 kg paprika
  • Tečnost za barenje paprika:
  • 3 l vode
  • 1/2 l jabukova sirćeta sa 4% sirćetne kiseline
  • 150 g šećera
  • 250 g soli
  • 200 g meda
  • 1 kesica bibera u zrnu
Borov med, Med
foto: Printscreen/youtube/kuhajipeci

Potrebno je još:

  • seckani list peršuna
  • seckani beli luk
Peckana paprika, Paprika, Tegla
foto: Printscreen/Youtube/Kuvaj uzivo

Priprema

  1. Paprike oprati i očistiti od drškica i semena.
  2. U posudu staviti 3 litra vode, 1/2 litra sirćeta, so, šećer, med, i biber u zrnu.
  3. Staviti na vatru da tečnost provri, dodavati paprike bariti toliko samo da baci 2-3 ključa.
  4. Vaditi paprike u teglu, svaki red po želji posipati seckanim listom peršuna i seckanim belim lukom.
  5. Kad teglu napunimo sa paprikama pritisnemo ih plastičnom rešetkom i tada tegle dopunimo sa vrelim presolcem u kojem smo barili papriku.
  6. Vrelu teglu odmah zatvoriti.
  7. Kad napunimo tegle paprikama i zatvorimo prekrijemo nečim dok se ne ohlade.

KAKO DA VAM ZIMNICA TRAJE I DO TRI GODINE: Sremice otkrivaju glavni sastojak:

02:49

KAKO DA VAM ZIMNICA TRAJE I DO TRI GODINE: Sremice otkrivaju glavni sastojak (KURIR TV)

(Espreso/ Recepti.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.