NAJBOLJA SRPSKA KUVARICA OTKRILA RECEPT ZA ČUVENO ČVOR PECIVO: Pola domaćica ni ne zna ŠTA JE, a bitno kao AZBUKA
Ilustracija, Foto: Jelajelena Petrovic

recept

NAJBOLJA SRPSKA KUVARICA OTKRILA RECEPT ZA ČUVENO ČVOR PECIVO: Pola domaćica ni ne zna ŠTA JE, a bitno kao AZBUKA

Baka otkrila recept za čvor pecivo

Objavljeno:

Baka otkrila recept za najukusnije slatko pecivo!

Sastojci:

  • 125 gr maslaca
  • 50 mlleka
  • 1 jaje
  • 50 gr kvasca
  • 100 gr secera
  • 1 kasicica cimeta
  • malo soli
  • 1 kg brasna
  • 75 gr maslaca
  • 100 gr secera
  • 2 kasike cimeta

Bakin sastav:

  • 250 ml mleka
  • 20 gr kvasca
  • 1 kasicica secera
  • 1 zumance
  • 500 gr brasna
  • 40 ml maslinovog ulja

Za premaz:

  • 1 kasika maslaca ili margarina
  • 1 kasika kisele pavlake
  • 1 kasicica cimetas

Priprema na bakin nacin:

U vanglu staviti nadosli kvasac dodati zumance brasno soli ulje i zamesiti glatko testo.

Pecivo
foto: Jelajelena Petrovic

Odmoriti pa razviti veliki pravougaonik. Sastaviti maslac cimet i izjednačiti. Testo razviti u pravougaonik i premazatoi pavlakom i cimetom

Pecivo
foto: Jelajelena Petrovic

Preklopiti tri puta. Malo pritisnuti rukama i seći na trake prst širine.

Svaku traku malo razvući rukama pa uviti oko tri prsta a kraj provuci kroz otvor formirati cvor. Ređati u podmazani pleh i pokriti da odmori 15 minuta.

Pecivo
foto: Jelajelena Petrovic

Premazati belancetom pa posuti tucanim kockama šećera. Peći na 220C oko 20 minuta da porumeni. Po zelji posuti prah šećerom.

Prijatno!

Bonus video: Recept za knedle

01:51

DANAS JE SVETSKI DAN KNEDLI, A KURIR OTKRIVA ORIGINALNI RECEPT: Obožavali su ih Tesla i Mocart, a vreme je da ih i vi napravite

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.