MAKEDONKE SPREMAJU NAJSOČNIJE UŠTIPKE: Totalno drugačije od naših - najbolji recept njihovih domaćica
Makedonski uštipci u tiganju, Foto: Printscreen/Youtube/Kuhinja Sabi

ma za ručak čista desetka

MAKEDONKE SPREMAJU NAJSOČNIJE UŠTIPKE: Totalno drugačije od naših - najbolji recept njihovih domaćica

Makedonke spremaju najsočnije uštipke koji se razliku od naših i to po najboljem receptu njihovih domaćica

Objavljeno:

Naše bake i majke su poznate po tome da prave najukusnija jela...

Od kuvanja, testa, torti, pa sve do kolača... ono što smo svi jeli kao decu jesu starinski uštipci čiji ukus ne može da se zaboravi.

Makedonke su isto poznate po tome, ali ih one prave na drugačiji način od nas.

Mnogo su ukusnije i njihove su u slanoj verziji.

Sastojci za makedonske uštipke
Sastojci za makedonske uštipkefoto: Printscreen/Youtube/Kuhinja Sabi

Izdvojeni su sastojci za ovaj recept:

ulje za prženje

400-500 gr mešanog mlevenog mesa

1/2 kesice praška za pecivo

1-2 srednje glavice crnog luka

malo peršuna

1-2 srednje glavice crnog luka

1 kašičica mlevenog bibera

2-3 čena belog luka

1 kašičica tucane paprike

Mleveno meso za makedonske uštipke
Mleveno meso za makedonske uštipkefoto: Printscreen/Youtube/Kuhinja Sabi

1 jaje

1-2 kašike vegete

1-2 kašika prezli (ili brašna)

malo mleka ili vode za potapanje hleba

2 parčeta bajatog hleba

Sada sledi priprema:

Najbolje je koristiti sveže mleveno meso, može obično juneće, može roštiljsko, može i smrznuto pileće ili ćureće meso..

Smesa za uštipke
Smesa za uštipkefoto: Printscreen/Youtube/Kuhinja Sabi

U plastičnoj činiji u kome je sveže ili odmrznuto meso dodajte prethodno sitno iseckan crni luk, sitno iseckan beli luk, dodajte oko pola kašičice bibera, ili više, zavisno od vašeg ukusa, isto tako i vegete oko jedne kašike, jedna kašičica tucane ljute paprike(ovde se zove ''bukovac''), jedno celo jaje, malo svežeg, seckanog ili sušenog peršuna, pola kesice praška za pecivo, sredina bajatog hleba potopljenog u mleku ili vodi, isceđenog...zatim oko jedne kašike prezle, tačnije, sve zavisi od mesa, da li je previše tečno ili je čvršće, tako ćete znati da li manje ili više od navdene količine treba da stavite...Ćureće meso je po prirodi tečnije od ostalih, zato pišem ove mere.

Kada ste sve lepo dodali u meso, promešajte, osatvite oko 15-tak minuta da odstoji pokriveno krpom.

Prženje makedonskih uštipaka
Prženje makedonskih uštipakafoto: Printscreen/Youtube/Kuhinja Sabi

S druge strane zagrejte sud sa oko dve šoljice ulja, i kašikom vadite uštipke i stavljajte u vrelo ulje, i malo ih spljeskajte kašikom, da ne budu okrugli kao ćifte, već kako polu pljeskavice...zatim malo smanjite temperaturu prženja da se ne bi spolja prepržili a unutra ostali ne prženi...

Vadite uštipke sa nekom rupičastom kašikom da bi se malo iscedilo od ulja. I naravno jedite vruće, ali su lepe i hladne...

Bonus video:

01:11

PORODICA ĐOKIĆ IMALA ČAK 8 MINUTA MANJE ZA KUVANJE: Majka zaboravila 2 najvažnije namirnice za punjenje paprike, POJELA JE TREMA

(Espreso/Coolinarika)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.