TURKINJA PODELILA RECEPT ZA PRAVU DOMAĆU KAFU: Srpkinje OPAKO GREŠE, a nisu ni svesne gde
Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube/kuhinjatanja

recept

TURKINJA PODELILA RECEPT ZA PRAVU DOMAĆU KAFU: Srpkinje OPAKO GREŠE, a nisu ni svesne gde

Evo kako se pravi prava domaća kafa

Objavljeno:

Dilara je Turkinja koja se pre nekoliko godina udala za Aleksandra, a par živi u Bosni i srećno je u braku. Ona je veoma simpatična i vesela mlada žena koja je izuzetno aktivna na društvenim mrežama i često snima priloge o tome kako izgleda njen život na Balkanu. Ona odlično govori naš jezik, pa upravo na tom jeziku beleži razna iskustva kroz koja svakodnevno prolazi, piše Krstarica.

Dilara je poznata pod korisničkim imenom @jednaturkinja, a pored zanimljivih životnih situacija, šaljivih videa, kulturnih razlika između Turske i Bosne, na svom profilu rado deli praktične savete i tradicionalne turske recepte. Jednom prilikom je pokazala kako se pravi prava, penušava turska kafa, a njen recept prenosimo u celosti.

@jednaturkinja

pjenasta turska kafa❤️ kako mi kuvamo tursku kafu?

♬ orijinal ses - jednaturkinja

Prvo izmerite vodu za jednu šoljicu, sipajte je u džezvu, pa dodajte jednu kašičicu kafe. Kratko promešajte, ali nastavite da kuvate bez mešanja, a kada provri sakupite penu kašikom i stavite u pripremljenu šolju. Zatim vratite lonac za kafu na šporet i sačekajte da kafa ponovo proključa, a ostatak sipajte u šolju. Primetićete da je postupak ipak drugačiji u odnosu na ustaljeni domaći način kuvanja kafe i da pijemo mnogo jaču kafu.

Bonus video: Bojan je Ginisov rekorder iz Beograda! Kafa mu je bila inspiracija za neobičan hobi

03:22

Bojan je Ginisov rekorder iz Beograda! Kafa mu je bila inspiracija za neobičan hobi

(Espreso/NajŽena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.