ARAPSKA KOMPLET LEPINJA KOJOJ NIJEDAN SRBIN NEĆE ODOLETI: Svako ko je proba kaže da je BOLJA OD ZLATIBORSKE
Komplet lepinja, Foto: Printscreen/Instagram/zlatni_tiganj

recept

ARAPSKA KOMPLET LEPINJA KOJOJ NIJEDAN SRBIN NEĆE ODOLETI: Svako ko je proba kaže da je BOLJA OD ZLATIBORSKE

Ovaj arapski recept je odlična zamena za našu komplet lepinju. Nije komplikovana za pripremu

Objavljeno:

Komplet lepinja je specijalitet zlatiborskog kraja, a po pravilu, sprema se sa jagnjećim ili prasećim pretopom, ali ako ga nemate stavite malo više starog kajmaka. Ovaj specijalitet se brzo priprema, a odličan je predlog za doručak, jer je kalorična bomba.

Takođe, ukus je lepši ako sami napravite lepinju, ali kada ste u žurbi poslužiće i kupovna. Umesto originalne komplet lepinje, danas vam donosimo recept za odličnu zamenu. Po arapskom receptu napravite lepinju i napunite je krem sirom.

Priprema komplet lepinje
Priprema komplet lepinjefoto: Printscreen/Youtube/BgGuru Kitchen

Sastojci:

Za testo:

380-400 g brašna

1/2 kašičice soli

250 ml vode

Za nadev:

1 jaje

230 g krem sira

Još:

puter

Recept za arapsku komplet lepinju:

Komplet lepinja
Komplet lepinjafoto: Printscreen/Youtube/BgGuru Kitchen

U posudi pomešajte brašno, so i vodu. Umestie mekano testo, pa pokrijte providnom folijom i ostavite da odstoji nekih 15 minuta. U posudi pomešajte jaje i krem sir i dobro sjedinite. Testo podelite na 2 jednaka dela, pa pospite brašnom, pa opet pokrijte testo i ostavite da odstoji nekih 10 minuta.

Razvucite obe polovine testa što tanje, a onda premažite istopljenim puterom. Premažite i nadevom od krema sira, pa preklopite testo četiri puta po dužini. Treba da dobijete tanak pravougaonik. Zatim preklopite četiri puta po širini. Pre svakog preklapanja premažite testo istopljenim puterom.

Stavite u nauljeni kalup, pa pritisnite rukama da testo pokrijte dno. Premažite istopljenim puterom i pecite u zagrejanoj rerni na 260°C oko 8 minuta. Gotovu arapsku komplet lepinju premažite istopljenim puterom i isecite.

Majke i snajke

02:40

SA NAJVIŠIM OCENAMA OVA PORODICA ZGRABILA POBEDU! Ako ne znate ko je otišao kući sa nagradom od 100.000 dinara POGLEDAJTE OVDE

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.