POZNATI KUVAR STEVO KARAPANDŽA OTKRIO KAKO PRAVI TORTU SA JABUKAMA: Preukusna i jeftina - recept samo on zna
Pita sa jabukama na tacni, Foto: Printscreen/Youtube/ Natašine Slastice

to je nešto najbolje

POZNATI KUVAR STEVO KARAPANDŽA OTKRIO KAKO PRAVI TORTU SA JABUKAMA: Preukusna i jeftina - recept samo on zna

Poznati kuvar Stevo Karapandža je otkrio kako se pravi torta sa jabukama koja je preukusna i jeftina, a po receptu koji samo on zna

Objavljeno: 22:03h

Starinski kolači i torti su najbolji i u njima uživaju i deca i odrasli.

Bilo da su u pitanju ledene kocke na kojima smo svi odrasli, pa i lenja pita, čupavci...

Poznati kuvar Stevo Karapandža je poznat po mnogim specijalitetima, a njegova sarma je pravo čudo.

Sada ćete videti kako on pravi tortu od jabuka koja će vas zaseniti i ukusom i mirisom.

Jabuke
Jabukefoto: Printscreen/Youtube/ Natašine Slastice

Za ovaj recept idu ovi sastojci:

Za testo:

10 g soli

300 g brašna

240 g putera

Za nadev:

Jabuke i šećer
Jabuke i šećerfoto: Printscreen/Youtube/ Natašine Slastice

100 g šećera

1 kg jabuka

100 g rastopljenog putera

Fil za tortu
Fil za tortufoto: Printscreen/Youtube/ Natašine Slastice

Njegova priprema je sada pred vama:

Isecite puter na komade. U činiji isecite puter za testo na komade i posolite. Viljuškom umutite puter, pa dodajte brašno i brzo promešajte. Dodajte dovoljno vode da dobijete meku, ali kompaktnu masu. Zamesiti testo rukama i ostaviti da se odmori. Očistite jabuke i isecite ih na tanke kriške.

Torta sa jabukama u plehu
Torta sa jabukama u plehufoto: Printscreen/Youtube/ Natašine Slastice

Stavite testo na glatku površinu posutu brašnom. Razvaljajte testo na 2-3 mm debljine. Da se ​​testo ne bi lepilo za vas, oklagju pospite brašnom. Stavite testo na pleh i oblikujte krug oko kojeg ćete uvijati ivicu.

Parče torte sa jabukama
Parče torte sa jabukamafoto: Printscreen/Youtube/ Natašine Slastice

Izbockajte testo viljuškom da se ne bi stvarali mehurići, pa poređajte kriške jabuke gusto jednu do druge. Pospite šećerom i prelijte otopljenim puterom.

Pecite 15 minuta u zagrejanoj rerni na 180°C. Čim šećer počne da se karamelizuje, torta je gotova.

Bonus video:

00:45

Rašina kuhinja: Ramstek u sosu od lešnika

(Espreso/Stil)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.