"ZBOG OVOGA SU VAŠI SPERMATOZOIDI LOŠI": Urolog Milošević ZAPREPASTIO Srbe, evo šta kaže za EJAKULACIJU
Dr Aleksandar Milošević, Foto: Youtube/Printscreen/Dobro Jutro - Jovana & Srđan

paŽnja

"ZBOG OVOGA SU VAŠI SPERMATOZOIDI LOŠI": Urolog Milošević ZAPREPASTIO Srbe, evo šta kaže za EJAKULACIJU

Dodaje i da ako je muškarac nakon sveg ispitavanja u redu, posle toga bi trebalo žena da se javi ginekologu kako bi ispitala stanje

Objavljeno:

Dr Aleksandar Milošević za Blic odgovarao je na sva pitanja i nedoumice. Tako je odgovorio i na pitanja da li ejakulacija više puta tokom jednog dana umože opteretiti prostatu i kako možete da održite prostatu mlađom.

Za urologa Milošević stiglo je jedno pitanje:

- Ja i moj verenik pokušavamo da zatrudnimo već pet meseci bez uspeha. Da li imate neki savet za mog verenika, što se tiče analiza? Takođe, moj verenik voli da jede ljute soseve, a svež luk jede svakodnevno po nekoliko velikih glavica kao salatu, takođe voli tusiranje vrelom vodom. On godinama pije isključivo flaširanu vodu, najviše Prolom, često po nekoliko različitih šumećih tableta ukombinuje u jednu flašu, da li to može da utiče na njegovu spermu? Vrele supe, vreli, vreli čajevi. Svaki savet bi nam dobrodošao, doktore. Hvala.

Odgovor profesora Miloševića glasi ovako.

Dr. Cappy Rothman, Dr. Kapi Rotman, Posmrtno vađenje sperme, Sperma, Spermatozoidi, Operacija, Medicina
foto: Printscreen/Youtube/BuzzFeedVideo

- Ako se u roku od šest meseci od pokušavanja da zatrudnite, to ne uspete, muškarac treba da se javi urologu specijalisti za bračni sterilitet. Treba uraditi spermogram i slati na analizu u specijlizovanu ustanovu koja se time bavi. Ako je slab spemogram, loša pokretljivost spermatozoida, itd, treba paleta hormona da se uradi, kao i dalje analize.

Dodaje i da ako je muškarac nakon sveg ispitavanja u redu, posle toga bi trebalo žena da se javi ginekologu kako bi ispitala stanje.

- Testisi imaju svoj automatski regulator uvlačenja ili spuštanja. Kad je jako hladno, održavaju toplotu tako što se uvlače i greju, a ako je jako toplo testisi su spušteni i vise. Muškarac zato ne treba da nosi tesne gaće. Takođe, testisi su mnogo osetljivi na unos hrane, tj. spermatozoidi su osetljivi. Ako mi smo mi pijani od alkohola, naši spermatozoidi su još pijaniji. Tako da, pušenje, alkohol, jaka hrana, jako začinjena hrana... sve to utiče na proizvodnju spermatozoida i njihov učinak, poručuje prof. dr Aleksandar Milošević, urolog.

Movembar svakog novembra

Svakog novembra se sprovodi akcija "Movember", obeležava se od 2003. godine i ima za cilj podizanje svesti o raku prostate i testisa, bolestima koje često imaju fatalni ishod upravo zbog neblagovremene dijagnostike.

Muškarci širom sveta tokom novembra puštaju brkove kao simbol borbe protiv raka prostate i testisa, ali i kao podsetnik da su preventivni pregledi ključ za ranu dijagnostiku ovih bolesti i da svaku promenu na testisima i treba proveriti.

09:19

SEKSOLOG I UROLOG O UTICAJU KORONE NA SEKSUALNI ŽIVOT

(Espreso/blic žena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.