EVO KAKO DA OČISTITE KUĆU ZA NOVU GODINU: Svaka domaćica ispoštuje ovaj REDOSLED
Ilustracija, Foto: Printscreen/Tiktok/home_motivationn

morate znati

EVO KAKO DA OČISTITE KUĆU ZA NOVU GODINU: Svaka domaćica ispoštuje ovaj REDOSLED

Evo kako da očistite kuću za Novu godinu

Objavljeno:

Kako se nova godina približava, mnogi traže načine da očiste i pripreme svoj dom. Feng-šui, drevna kineska umetnost uređenja prostora, nudi jedinstven pristup čišćenju doma koji ne samo da poboljšava izgled vašeg životnog prostora, već i poboljšava protok energije (chi) i unosi harmoniju u vaš život.

Korak 1: Uklanjanje prašine

Počnite sa uklanjanjem nereda. Feng-šui uči da nered blokira protok energije. Prođite kroz lične predmete, odeću, kuhinjski pribor i rešite se svega što vam više ne služi. Budite nemilosrdni – ako nešto niste koristili više od godinu dana, vreme je da kažete zbogom.

Korak 2: Čišćenje sa svrhom

Kada počistite nered, vreme je za dubinsko čišćenje. Važno je čistiti sa svrhom. Dok čistite, zamislite kako svaki pokret čisti staru energiju i otvara prostor za novu. Obratite posebnu pažnju na uglove i skrivena mesta, jer se energija često zadržava tamo.

Čistačica, Spremačica, Čišćenje
foto: Sorapop Udomsri / Panthermedia / Profimedia

Korak 3: Uređenje ulaznog prostora

Ulaz u vaš dom je ključan za Feng-Shui jer je to mesto gde energija ulazi. Uverite se da je ulaz čist, svetao i privlačan. Dodajte novu dobrodošlicu ili sveže cveće da biste stvorili pozitivan prvi utisak. Izaberite jednu od biljaka koja po Feng Shuiju donosi obilje.

Korak 4: Postavite nameštaj

Nameštaj treba postaviti tako da omogućava lak protok energije. Izbegavajte postavljanje nameštaja na način da blokira vrata ili hodnike. Sofu i stolice treba postaviti u formaciju „pozdrava“ koja podstiče druženje i otvorenu komunikaciju.

Korak 5: Dodajte elemente prirode

Feng-šui naglašava važnost prirodnih elemenata u domu. Dodajte biljke za prečišćavanje vazduha ili vodeni element kao što je mala fontana za dodatnu smirenost i pozitivnu energiju.

Korak 6: Osvežite vazduh

Na kraju, ne zaboravite da provetrite prostorije. Otvorite prozore da pustite svež vazduh u vaš dom. Takođe možete koristiti prirodne osveživače vazduha kao što su eterična ulja ili mirisne sveće da dodate lep miris.

Čišćenje vašeg doma po principima Feng-Šuija ne zahteva mnogo vremena, ali može imati ogroman uticaj na vaše blagostanje i energiju u domu. Sa nekoliko jednostavnih koraka za samo dva sata možete stvoriti prostor koji će u novu godinu uneti svežinu, harmoniju i pozitivnu energiju.

Bonus video:

03:05

POLUFINALE ZAVRŠENO! Ovo su takmičari koji su se plasirali u VELIKO FINALE: Ko će stati rame uz rame sa Draganom Mirković?

(Espreso/Krstarica/A.J./Prenosi M.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.