OVAKO PRIPREMLJENA VODA JE NABOLJI NAPITAK ZA DOBRO JUTRO: Diže imunitet i razbuđuje BOLJE od KAFE i ČAJA
Napitak, Foto: Printscreen YouTube/JECA SVAŠTARICA

pažnja

OVAKO PRIPREMLJENA VODA JE NABOLJI NAPITAK ZA DOBRO JUTRO: Diže imunitet i razbuđuje BOLJE od KAFE i ČAJA

Zbog čega je ovaj napitak toliko cenjen?

Objavljeno: 22:07h

Jačanje imuniteta je nešto što treba da bude konstantna obaveza i deo dnevne rutine. Pravo je vreme da poradimo na jačanju imuniteta, kako bismo se spremili za hladnije zimske dane.

Jedan od vrlo hvaljenih napitaka je i voda s medom, što je, objašnjavaju stručnjaci, sjajan način da započnete dan.

Kako pripremiti vodu s medom

Potrebna su vam samo dva sastojka:

1 kašika meda

200 ml vode

Kafa, Napitak, Kakao
foto: Printscreen YouTube/Traditional Beauty Tips

Zagrejte malo vode i pomešajte u čaši s jednom kašičicom meda. Zbog toplote želatinasta materija se otapa i meša s vodom.

Savet: Med je vrlo osetljiv na visoke temperature, stoga nemojte koristiti prevruću vodu. Najbolje je koristiti temperaturu ne veću od 38 stepeni.

Ovu medenu vodu možete da pomešate i s cimetom, đumbirom, limunom, kurkumom…

Kako bi telo optimalno apsorbovalo sastojke, popijte ovaj napitak na prazan želudac. Ako želite da zaštitite svoje telo od prehlade i sličnog, ovaj napitak bi trebalo da dodate na svoj meni svaki dan natašte. Za one koji žele da smanje stres i poboljšaju san, najbolje je popiti napitak neposredno pre spavanja.

Zbog čega je med toliko cenjen? On ne samo da deluje poput antibiotika i pomaže kod zaceljivanja rana, takođe sadrži vitamine (npr. vitamin C), elemente u tragovima (npr. gvožđe i cink) i minerale (npr. kalcijum). Dakle, sve u svemu, reč je o čudesnom oružju za naš imunosistem – ne samo da deluje kao prirodni antibiotik protiv bakterija – med i štiti organizam svim vrstama vitamina i minerala. Osim toga, vitamini i drugi sastojci (npr. riboflavin ili vitamin B2) takođe smanjuju nivo stresa – stoga nije čudo da su mleko ili voda s medom provereno sredstvo za spavanje.

Bonus video:

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

(Espreso/Srbija danas/Prenosi A.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.