KONAČNO OTKRIVENO KOJI DEO DANA JE NAJSTRESNIJI ZA ČOVEKA: Čuvajte srce, evo u čemu je stvar
Srce, Foto: Profimedia / Andriy Popov / Panthermedia /

pažnja

KONAČNO OTKRIVENO KOJI DEO DANA JE NAJSTRESNIJI ZA ČOVEKA: Čuvajte srce, evo u čemu je stvar

U tom delu dana postoje uzroci stresa koji mogu izazvati veliku nervozu

Objavljeno: 19:46h

Kod svakog od nas postoje stvari i situacije koje nam stvaraju stres, bilo da se radi o kućnim obavezama, vaspitanju dece, saobraćaju, poslu koji obavljamo, partneru... Ali, nova studija je otkrila koji je zapravo najstresniji deo dana za većinu.

Istraživanje urađeno u Londonu na 2.000 osoba pokazalo je da se najstresnijim vremenom smatra 7:23 sati ujutru, piše „CBS News“.

Međutim, postoji mala razlika u najstresnijem dobu dana, u zavisnosti od pola. Žene se obično susreću s prvim stresorom ranije od muškaraca, u 7:50 ujutro. Za muškarce, prvi stresni incident počinje tek nakon gotovo sat vremena, u 8:43 ujutro. Ove jutarnje drame mogu čak ometati vašu sposobnost da imate supešan dan.

Stres
foto: Profimedia

Zašto je jutro najstresniji deo dana? Treba učiniti mnogo toga, a nema mnogo vremena. Bilo da vam nervozu stvara saobraćaj na putu do posla ili priprema dece za školu, razumljivo je zašto je 7:23 ujutro najstresnije doba dana.

Međutim, ovo nisu jedini jutarnji stresori. Još jedna stvar zbog koje jutro može biti najstresnije doba dana je prečesto odlaganje jutarnjeg alarma i kasno buđenje. Uz to, više jutarnjih stresora uključuje prosipanje nečega po odeći, slučajno razbijanje predmeta, zagorelu hranu i poteškoće u pronalaženju parking mesta.

Bonus video:

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

(Espreso/NajŽena/Prenosi A.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.