DA LI STVARNO TREBA PITI ČAŠU VODE SVAKO JUTRO NA PRAZAN STOMAK? Stručnjaci kažu da ima JAK uticaj na ZDRAVLJE
Voda, Foto: Oleksii Akhrimenko / Panthermedia / Profimedia

pažnja

DA LI STVARNO TREBA PITI ČAŠU VODE SVAKO JUTRO NA PRAZAN STOMAK? Stručnjaci kažu da ima JAK uticaj na ZDRAVLJE

Ako želite blistav ten i dobru probavu, prvo što morate da uradite kad se probudite je da popijete čašu vode

Objavljeno:

Jednostavna navika koja podrazumeva pijenje vode ujutru, nakon buđenja, odlična je za zdravlje. Ukoliko želite svež i blistav ten, dobru probavi ali i poletnost organizna, onog trenutka kada se probudite, prvo što morate da uradite je da popijete čašu vode, ističu stručnjaci.

Ovo je poznato kao japanska terapija vodom i izuzetno je efikasna u prevenciji različitih bolesti i zdravstvenih stanja kao što su: artritis, kolitis, migrena, smanjenje bola, bol u grudima, eliminacija lošeg holesterola i visok krvni pritisak.

Kada se probudite. potrebno je da popijete 650 ml vode i to odmah nakon buđenja.

voda
foto: Antonio Guillen Fernández / Panthermedia / Profimedia

45 minuta nakon što ste popili vodu, započeti dnevnu rutinu – doručkujte, pa tek onda popijte kafu, ukoliko vam organizam to „traži“.

Stručnjaci sa Berklija savetuju da pijete najmanje 1 čašu vode pre svakog obroka kao i da ne pijete ništa 2 sata nakon obroka.

Na taj način ćete drastično poboljšati svoje zdravlje, tvrde oni. Upamtite, telo svakodnevno prirodno gubi vodu kroz normalne procese kao što su mokrenje, znojenje, pa čak i disanje. Neki faktori, poput fizičke aktivnosti, vrućine ili određenih lekova, mogu čak ubrzati gubitak tečnosti.

Ali bez obzira na vaše posebne potrebe za vodom, jedno je sigurno – morate je piti svaki dan. Dok spavate, nije moguće piti vodu, a vaše telo će nastaviti da koristi i gubi tečnost tokom cele noći bez dobijanja nadoknade.

U tom smislu, pijenje vode kad se ujutro probudite definitivno je veoma korisno za zdravlje.

Bonus video:

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

(Espreso/Srpski portal/Prenosi A.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.