NAPRAVITE UKUSNU GIBANICU OD SAMO PAR SASTOJAKA I TO ZA 10 MINUTA: Evo kakav mora biti SIR da bi bila UKUSNA
Gibanica, Foto: Baka

recept

NAPRAVITE UKUSNU GIBANICU OD SAMO PAR SASTOJAKA I TO ZA 10 MINUTA: Evo kakav mora biti SIR da bi bila UKUSNA

Služite uz hladan jogurt

Objavljeno:

Gibanica je tradicionalno srpsko jelo koje većina obožava. Uz svoj bogat ukus i jednostavnu pripremu, ova pita je postala nezaobilazni deo srpske kuhinje. Međutim, malo ko zna da postoji i ruska verzija ove popularne gibanice.

Iako je srpska gibanica dobro poznata, ova priprema takođe ima svoje mesto u svetu kulinarstva i sigurno će vam se dopasti.

Sastojci:

200 g sira

3 jaeta

Gibanica, Stari hleb
foto: Baka

100 ml jogurta

ravna kašika praška za pecivo

100 ml ulja

pakovanje kora za pitu

Priprema:

Sir što sitnije isitniti viljuškom do kremaste strukture. Potom, u sir dodajte tri jaja. Brzim pokretima ujednačite smesu što bolje možete. Nakon toga, u smesu sipajte jogurt i ponovo sve sjedinite istom viljuškom. Dodajte ravnu kašiku praška za pecivo. Nakon par minuta mešanja dodajte so i ulje, može i maslinovo. Nastavite da mešate još pet minuta, što bržim pokretima. Kore za pitu isecite po sredini, potom polovinu još dok je urolana isecite na rolate.

Tu polovinu koju ste isekli ubacite u formiranu smesu od sira i jaja. Mešajte dok se rezanca od kora upotpunosti ne sjedine sa smesom. Tu smesu izlijte u kalup, može neki sličnog oblika kao na fotografiji ili u običan pleh. Smesu zagladite i pospite susamom po želji. Pecite u prethodno zagrejnoj rerni na 180 stepeni oko 25 minuta. Secite je dok je vruća, ili kada se ohladi, kako više volite da je jedete. Služite uz hladan jogurt.

Bonus video:

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

(Espreso/BlicŽena/Prenosi A.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.