DOKTORI TVRDE DA AKO RADITE OVO UJUTRU, UGROZIĆETE SVOJE ZDRAVLJE: Trujete se, a da niste ni svesni
Ilustracija, Foto: Profimedia

vaŽno

DOKTORI TVRDE DA AKO RADITE OVO UJUTRU, UGROZIĆETE SVOJE ZDRAVLJE: Trujete se, a da niste ni svesni

Čvrsta jutarnja rutina može poboljšati vaše raspoloženje i dati vam više energije tokom dana - ali postoji jedna specifična navika za koju mnogi tvrde da je pogrešna.

Objavljeno:

Svi mi imamo određene navike ujutru, ali prema rečima doktora postoji jedna stvar koju nikako ne bi trebalo da radite čim otvorite oči.

Mnogi ljudi su krivi što posežu za jednim određenim predmetom čim otvore oči – telefonom.

Čvrsta jutarnja rutina može poboljšati vaše raspoloženje i dati vam više energije tokom dana - ali postoji jedna specifična navika za koju mnogi tvrde da je pogrešna.

Ispostavilo se da telefoniranje ujutru može imati štetne posledice po vaše zdravlje – od usporavanja metabolizma do glavobolje. Doktor je upozorio da telefoniranje može uticati i na vaš metabolizam zbog "električnih i magnetnih polja (EMF), sa vašeg mobilnog telefona" uzrokujući previše kalcijuma da preplavi ćelije preko VGCC-a (kalcijumskih kanala sa ograničenim naponom) koji zahtevaju više magnezijuma da bi se suprotstavio balansu kalcijuma koji dolazi.

Nemojte odmah uzimati telefon u ruke čim otvorite oči

Žena, Tuga, Adelin sindrom, Telefon, Mobilni, Zabrinutost
foto: Profimedia

Naturopatski doktor dr Džejn Bouring objasnila je da je to nešto što svi radimo s vremena na vreme, ali posezanje za telefonom zapravo može biti previše stimulativno za vaš nervni sistem i loše je po zdravlje, piše "Miror".

Na svom TikTok kanalu, objasnila je:

- Ne želite ovo da radite, to će podići nivo dopamina, što je veoma stimulativno za vaš mozak i nervni sistem.

Prema rečima doktora, to će uticati na vaš dnevni metabolizam, nivo energije i mogli biste da dobijete glavobolje od tih EMP-a. Ekran telefona takođe emituje plavo svetlo koje može da poremeti vaše "cirkadijalne ritmove", što će reći mozgu da je 12 sati, kaže dr Bouring.

U posebnom upozorenju, Jai Rai, psiholog za osnaživanje specijalizovan za neuronauku o mentalnom zdravlju, takođe je savetovao da ne posežete za svojim uređajem.

- Kada se prvi put probudite ujutru, vaš mozak prelazi sa delta talasa, koji se javljaju u stanju dubokog sna, na teta talase, koji se javljaju tokom neke vrste stanja sanjarenja. Mozak tada proizvodi alfa talase kada ste budni, ali opušteni i ne obrađujete mnogo informacija. Sada, ako prv

06:00

ZBOG OVIH LOŠIH NAVIKA, VAŠ SEKSUALNI ŽIVOT I PLODNOST SU UGROŽENI! Stanišić otkrila koja hrana može da vam pomogne (VIDEO)

(Espreso/republika/Nevena Jakovljević/Prenela P.V.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.