DOKTORI OTKRILI ŠTA SE DESI SA GRUDIMA AKO NE NOSITE BRUSHALTER: Ovo će vas PRENERAZITI, istina je BOLNA ZA ŽENE
Ilustracija, Foto: Profimedia

paŽnja

DOKTORI OTKRILI ŠTA SE DESI SA GRUDIMA AKO NE NOSITE BRUSHALTER: Ovo će vas PRENERAZITI, istina je BOLNA ZA ŽENE

"Nenošenje brushaltera može da podstakne bolju cirkulaciju i smanji rizik od nastanka kožnih problema

Objavljeno:

Dženifer Aniston, Rijana, Džilijan Anderson, samo su neke od poznatih dama koje su počele da izlaze iz kuće bez brushaltera. Kada malo bolje zavirimo u glamurozne toalete, trend je sve više primećen i na crvenom tepihu. Ova tema se često komentarisala i na raznoraznim forumima, na kojima su žene isticale da su brushalteri postali neudobni i to je upravo jedan od glavnih razloga promovisanja ove navike. Ipak, šta se dešava sa grudima tada i da li nenošenje brushaltera sa sobom nosi prednosti ili mane?

"Efekti nenošenja grudnjaka razlikuju se od osobe do osobe, pa tako sve zavisi od faktora kao što su veličina grudi, elastičnost tkiva i individualna udobnost", rekla je doktorka opšte prakse dr Čandni Rajani iz Londona, dodajući da brushalter mnogim ženama može da opterećuje ramena i grudni koš.

Grudi, Bikini, Telo, Žena
foto: Jacques Alexandre / Alexandre Jacques / Profimedia

"Nenošenje brushaltera može da podstakne bolju cirkulaciju i smanji rizik od nastanka kožnih problema. Iako postoje ograničeni naučni dokazi koji povezuju upotrebu grudnjaka sa opuštenim grudima, neki tvrde da prirodna potpora koju pružaju grudnjaci može da pomogne u održavanju čvrstoće grudi tokom vremena", naglasila je Rajani.

Takođe, nenošenje brushaltera može da rezultira povećanim pokretima grudi, potencijalno uzrokujući istezanje potpornih ligamenata i tkiva. Ipak, neki tvrde da će mišići ispod grudi sami ojačati, ako se grudnjak ne nosi. Doktorka kaže da nije bitno da li ćete ga nositi ili ne, već da je važno da pronađete ravnotežu između fizičkog i emocionalnog blagostanja.

02:55

DEKOLTE DO PUPKA I GRUDI NA IZVOLTE! Sara Reljić u barbi haljini svakog muškarca OBUZELA: Samo sam htela da bacim akcenat na OVO

(Espreso/MONDO/T.V./prenela P.V.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.