OVAJ TRIK SA SVETLOM OTERAĆE SVE MIŠEVE IZ VAŠEG PODRUMA: Kada jednom odu više se NIKAD NEĆE VRATITI
Miš, Foto: Profimedia

sjajno

OVAJ TRIK SA SVETLOM OTERAĆE SVE MIŠEVE IZ VAŠEG PODRUMA: Kada jednom odu više se NIKAD NEĆE VRATITI

U određenoj meri, miševi mogu da vide talasne dužine bliske infracrvene svetlosti, ali izgleda da im je vid ograničen

Objavljeno:

Mnogi vlasnici kuća odmah pribegavaju upotrebi mišolovki ili unajmljuju službu za kontrolu štetočina kako bi ih se otarasili, ali postoje načini da ih drže podalje, piše House Digest.

Iako je dobro poznato da miševi više vole mrak, određeni trik sa osvetljenjem može učiniti čuda da ih odbije i spreči da uđu u vaš podrum ili tavan. Postavljanje crvenog LED svetla u oblastima za koje sumnjate da su miševi česti pomoći će da ih držite podalje bez potrebe da ih ubijete.

U određenoj meri, miševi mogu da vide talasne dužine bliske infracrvene svetlosti, ali izgleda da im je vid ograničen. Crveno svetlo može poremetiti ciklus spavanja miševa i smanjiti verovatnoću da će želeti da spavaju u oblastima koje je osvetljeno.

Miš, Miševi, Pacovi
foto: Profimedia

Crveno svetlo će učiniti da se miševi osećaju nesigurno i nelagodno, a kao rezultat toga, oni će se kloniti područja i tražiti pogodnije mesto za odmor. Kupite crveno LED svetlo i postavite ga u podrum ili tavan i rešićete se miševa.

Miševi se odbijaju od plave i zelene boje

Crvena svetla najbolje odbijaju miševe. Druge boje poput plave i zelene takođe mogu biti efikasne. Studija PLOS Biology je otkrila da plava i zelena svetlost povećavaju nivoe hormona stresa kortikosterona kod miševa.

Osim korišćenja crvenog, plavog i zelenog osvetljenja, postoje i drugi načini za odbijanje miševa pomoću osvetljenja. Iako je ultraljubičasto svetlo nevidljivo za ljude, miševi su veoma osetljivi na njega. Održavanje konstantnog UV svetla u podrumu ili tavanu može ih dezorijentisati i odbiti.

Jarko osvetljen prostor nije poželjan za miševe jer izgleda kao da je dan i zbog čega će se osećati ranjivo. Takođe, razmislite o korišćenju trepćućih stroboskopa, jer one mogu uplašiti miševe, barem na neko vreme.

Bonus video:

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

(Espreso/Krstarica/Prenosi A.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.