PRUMETIO KVRŽICU NA POTILJKU, A ZA DVE NEDELJE JE TOLIKO NARASLO DA JE IMALO DVE GLAVE: Doktori PREMRLI od ŠOKA
iLUSTRACIJA, Foto: Profimedia

pažnja

PRUMETIO KVRŽICU NA POTILJKU, A ZA DVE NEDELJE JE TOLIKO NARASLO DA JE IMALO DVE GLAVE: Doktori PREMRLI od ŠOKA

Lekari su odlučili da izvrše previše rizičnu operaciju kako bi mu spasili život.

Objavljeno: 08:18h

Tridesetdevetogodišnji muškarac iz Indije imao je 24 godine kada je primetio malu kvržicu na potiljku. Tokom narednih 15 godina, tumor je postepeno rastao, sve dok nije počeo da izgleda kao druga glava. Usledili su i drugi zdravstveni problemi - hroničan bol u vratu, utrnule ruke, teško hodanje, depresija, nesenica... Lekari su odlučili da izvrše previše rizičnu operaciju kako bi mu spasili život.

Takva odluka doneta je nakon što su otkrili da tumor počinje da uništava kosti lobanje. Oštetio je oko 4 centimetra potiljačne kosti, male, ravne kosti u zadnjem delu mozga koji podržava mišiće vrata i povezuje se sa delovima kičme koji omogućavaju klimanje ili odmahivanje glavom.

Ispostavilo se da je tumor mezenhimski tumor koji se razvija iz matičnih ćelija koje se nalaze u koštanoj srži. Ove ćelije su ključne za popravku skeletnih tkiva kao što su kosti i hrskavica. Mezenhimski tumori su izuzetno retki, sa manje od jednog u milion slučajeva koji se javljaju godišnje, prema naučnicima. Oni mogu da budu maligni ili benigni. Ipak, nije poznato od kog je patio čovek iz Indije.

Kako piše "Times Now", operacija je bila komplikovana. Hirurški tim koji je predvodio dr Dineš Dut Šarma, morao je pažljivo da operiše mesto koje je bilo pored krvnih sudova na vratu i mozgu. Svaka greška mogla je da bude fatalna. Na svu sreću, lekari su uspeli da uklone ceo tumor, a doktori su saopštili da se pacijent potpuno oporavio.

01:26

FUDBALERKA I DEVOJKA KOJA JE POBEDILA TUMOR! Inspirativna poruka Jovane za sve roditelje: Ne pokazujte negativno razmišljanje

(Espreso/Najžena/slobodanka ćorić/Prenela P.V.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.