OVO JE UBEDLJIVO NAJBOLJA SALATA OD CVEKLE KOJU STE IKADA PROBALI: Može se spremiti na 2 NAČINA i oba su NEODOLJIVA
Salata od cvekle, Foto: Printscreen/Youtube/ Вика-Простые Рецепты

recept

OVO JE UBEDLJIVO NAJBOLJA SALATA OD CVEKLE KOJU STE IKADA PROBALI: Može se spremiti na 2 NAČINA i oba su NEODOLJIVA

Ako volite da jedete cveklu, iskoristite dok je još sezona i isporbajte ova 2 načina za pripremu

Objavljeno:

Cvekla ima malo kalorija, a bogata je vitaminima i mineralima. Često se jede zimi, ali i početkom proleća na pijacama možete da pronađete mladu cveklu. Srbi je najčešće koriste za salate, ali ima i onih koji cede sok od nje. Jako je zdrava, a ukus joj je odličan. Kuvanje cvekle je malo duži proces, a pročitajte i kako da je skuvate za 15 minuta.

Jedina mana je što ima malo neprijatan miris koji možete da rešite tako što ćete ubaciti parče hleba u šerpu. Salata sa cveklom koju ste začinili kimom i belim lukom je odlična kao prilog uz meso, a sada vam predlažemo još 2 super recepta za njenu pripremu.

Cvekla
foto: Profimedia

Prženje

Cveklu prvo skuvajte, pa oljuštite i isecite kako želite. Zatim u tiganju zagrejte malo ulja, pa dodajte cveklu i pržite do zlatne boje. Na kraju je začinite po ukusu i služite.

Ukiselite

Cveklu prvo skuvajte, pa oljuštite i isecite kako želite. U posudi napravite marinadu tako što ćete iscediti sok od limuna sa kašikom šećera. Dodajte cveklu i ostavite u frižideru da se marinira par sati.

Bonus video:

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

(Espreso/Stvar ukusa/Prenosi A.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.