OVA BOJA UNOSI TOPLINU I SREĆU U SVAKI PROSTOR: Veoma je bitno da je imate u svom DOMU
Dnevna soba, Foto: Profimedia

pažnja

OVA BOJA UNOSI TOPLINU I SREĆU U SVAKI PROSTOR: Veoma je bitno da je imate u svom DOMU

Trpezarijske stolice u žutoj boji su odličan način da unesete vedrinu, a da biste zadržali prijatan i skladan ambijent, kombinujte je sa nameštajem u neutralnim bojama

Objavljeno:

Ova boja unosi toplinu i optimizam u svaki enterijer. Vesela je, ali ne i neozbiljna, pa se lako uklapa u razne stilove – od minimalističkih do stilskih. Intenzivnije nijanse birajte za manje komade, a svetlije i prigušenije za velike.

Obucite sofu u žutu

Ako volite kontrastne kombinacije, jarkožuta sofa čeka da je izaberete. Odlično izgleda sa teget, ljubičastom, narandžastom... I da, setite se pravila o tri komada u istoj boji, na primer stočić i jastuk u žutim nijansama. Tek da se dvosed poveže sa ostalim nameštajem.

Nameštaj, Dnevna soba
foto: Profimedia

Počnite od stolica

Trpezarijske stolice u žutoj boji su odličan način da unesete vedrinu, a da biste zadržali prijatan i skladan ambijent, kombinujte je sa nameštajem u neutralnim bojama.

I zid i sofa

Za smelije i one koji bez kolorita ne mogu dobar primer je da okrečite zid i unesete još jedan komad u istoj nijansi žute koji stoji uz zid, recimo trosed ili komodu. Tako ćete napraviti zanimljivu trodimenzionalnu kompoziciju, stan će odisati vedrinom, a ceo utisak neće biti prejak. Srednje jaka i zagasitija nijansa žute odgovaraju većim površinama.

Može i više komada

Minimalistički uređeni prostori sa zidovima u neutralnim bojama vole nameštaj u žutoj boji. U ovom slučaju možete da se poigrate i sa nekoliko nijansi žute, a nameštaj koji birate najbolje je da bude lagan, tako će količina žute ostati uravnotežena.

Jedan zid je dovoljan

Iako je ovo intenzivna boja, možete da je implementirate i u interesantnija dizajnerska rešenja poput zida ukrašenog drvenim letvicama.

Bonus video:

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

(Espreso/BlicŽena/Prenosi A.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.