ČAROBNI PROLEĆNI RUČAK KOJI KOŠTA MANJE OD 200 DINARA: Gotov je za 20 minuta, može mrsno, može i posno (RECEPT)
Recept za prolećni sataraš, Foto: Profimedia

sjajna ideja

ČAROBNI PROLEĆNI RUČAK KOJI KOŠTA MANJE OD 200 DINARA: Gotov je za 20 minuta, može mrsno, može i posno (RECEPT)

Prost, jeftin i brz recept za sjajni prolećni ručak

Objavljeno: 13:26h
V Š

Prava je milina ovih dana obilaziti tezge po pijaci - pune su svežeg voća i povrće i prosto da čovek poželi da sve to spremi odjednom i uživa u pravim prolećnim ukusima. A da ne pričamo koliko je sve to zdravo...

Ne zna se šta je lepše - paprike ili paradajz, a još kad ih spojimo, nema dalje.

Pravi je trenutak, recimo, da pravimo sataraš. A s obzirom da je u toku Uskršnji post, predstavićemo vam dve verzije jednog od omiljenih jela u Srbiji, a i šire.

Ukoliko postite ili generalno ne volite jaja u jelima, ne morate ih ni staviti, ukus će ostati savršen. Potrebno je odvojiti samo 20 minuta vremena.

Prolećni sataraš - jeftin i brz recept
Prolećni sataraš - jeftin i brz receptfoto: Profimedia

Sastojci:

2 paprike

2 glavice luka

2 paradajza

- za one koji ne poste:

1 do 2 jajeta

Priprema:

Za posnu varijantu na vodi iseckajte na sitne komadiće svo povrće i stavite da se dinsta na laganoj vatri oko 15 minuta, dodajte začine i jelo je spremno.

Za mrsnu varijantu stavite malo ulja u šerpu, dodajte luk, kad se prodinsta dodajte papriku i paradajz koji ste prethodno dobro oprali i iseckali na kockice.

Nakon 15 minuta dinstanja dodajte začine i so po ukusu. Kad ispari voda od povrća ulupajte jaje i dodajte u smesu. Upržite minut, dva i to bi vam bilo to, preostaje samo da vi i vaši najmiliji uživate.

Bonus video:

05:56

ZASLADITE SE SLANINOM! Srbin Vlada napravio slatko od slanine: Za Kurir TV otkrio NAJČUDNIJI RECEPT za koji ste IKADA ČULI

(Espreso/Glossy/Preneo: V.Š)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.