OVO JE RAZLOG ZAŠTO VAŠ SUPRUG GUBI INTERESOVANJE ZA INTIMNE ODNOSE: Ne, nije u pitanju DRUGA ŽENA, već nešto drugo
Šta mu je?, Foto: Profimedia

morate znati

OVO JE RAZLOG ZAŠTO VAŠ SUPRUG GUBI INTERESOVANJE ZA INTIMNE ODNOSE: Ne, nije u pitanju DRUGA ŽENA, već nešto drugo

Seksualni terapeuti tvrde da jedna trećina parova traži terapiju zbog različitih seksualnih nagona

Objavljeno:

Pretpostavka da svi muškarci stalno žele se*s sa svojom partnerkom jednostavno nije tačna – i to je jedan od razloga zašto se žene toliko stide priznati kada njihov suprug odbije intimne odnose. Mnoge žene pretpostavljaju najgore kada odnosi prestanu, da ih partner više ne voli ili ima ljubavnicu. No, izvanbračni odnosi retko je razlog zbog kojeg muškarac gubi se*sualnu želju za svojom partnerkom.

Problemi s erekcijom

Prvi put kad ne dobije erekciju, to je otrežnjujuće iskustvo, čak i ako nije trezan. Ako se to ponovi više puta, često se smatra jednim od najgorih trenutaka u njegovom životu.

Prvi put kad ne dobije erekciju, to je otrežnjujuće iskustvo, čak i ako nije trezan.
Prvi put kad ne dobije erekciju, to je otrežnjujuće iskustvo, čak i ako nije trezan.foto: Tinnakorn Jorruang / Alamy / Alamy / Profimedia

Mnogi muškarci radije ne bi imali seks nego se suočavali s penisom koji 'ne radi'. Možete učiniti mnogo bez erekcije, ali većina muškaraca to ne prihvata i nisu zainteresirani za istraživanje tog koncepta - objašnjava Cox. Problemi s erekcijom nisu isto što i slaba želja, ali ako doživi jedno, pre ili kasnije verovatno će osetiti i drugo.

Više se ne oseća privlačnim

Stalno se raspravlja o slici ženskog tela i kako ona utiče na želju za se*som, ali i muškarci se bore s osećajem privlačnosti i doživljavaju iste probleme. Debljaju se, gube mišiće i kosu. Čak i ako se često govori da muškarci sa sedom kosom i borama izgledaju dobro, dok žene s istim samo izgledaju staro, muškarci nisu imuni na osećija depresije kad se promeni njihov izgled. To posebno vredi ako je partnerka mlađa i izgleda bolje od njega.

Ima prirodno nizak seksualni nagon

To može biti iznenađenje jer se prve naznake niskog libida pojavljuju oko dve godine nakon početka veze. Drugi najčešći trenutak je dolazak dece, kada seksualna aktivnost prirodno opada. Osobe s niskim libidom mogu održavati zdravu intimnu aktivnost ako redovno imaju intimne odnose. Ali ako seks prestane i motivacija za traženjem se*sa nije jaka, libido će pasti na prirodno mesto odmora, koje može biti niže nego što partnerka očekuje. Je li potajno homoseksualac? Ima li aferu? Jesam li predebeo/prestar/nedovoljno se*si? Vrlo malo žena misli da je to zbog toga što njihov partner jednostavno ima prirodno nizak se*sualni nagon. Dok puno govorimo o gubitku želje kod žena, retko razgovaramo o dugoročnom gubitku interesa kod muškaraca.

BONUS VIDEO:

02:50

MUVALI SU ME MOĆNICI IZ SAMOG VRHA! Starleta otvorila dušu: On me je kontrolisao konstantno, a evo ko NAJBOLJE VODI LJUBAV!

(Esrpeso / 24 sedam / Prenela I.O.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.