DIJETOLOG SAVETUJE 5 NAVIKA KOJE ĆE SPRŽITI SALO NA STOMAKU: Evo šta da radite ako vam KIPI STOMAK iz pantalona
Dijeta, Foto: Elena Vagengeym / Alamy / Alamy / Profimedia

savet

DIJETOLOG SAVETUJE 5 NAVIKA KOJE ĆE SPRŽITI SALO NA STOMAKU: Evo šta da radite ako vam KIPI STOMAK iz pantalona

Dijetolog otkrila je pet načina na koje možemo da sprečimo debljanje u području stomaka

Objavljeno:

Višak kilograma oko struka uobičajen je problem s kojim se mnogi suočavaju. Bez obzira na to vodimo li sedelački način života, volimo li brzu hranu ili smo pod visokim stresom, održavanje stomaka u top formi može se činiti kao teška borba. Međutim, dijetetolog Laura Burak otkrila je pet načina na koje možemo da sprečimo debljanje u području stomaka.

"Iako ne postoji način da dijetom ciljate na područje vašeg stomaka u određenom razdoblju, jer težina pada sa svih strana kad je izgubite, postoje neke prakse koje mogu da pomognu da vam se stomak čini manje naduvenim, a zatim se i osećate bolje", rekla je za Eat This, Not That.

Ovo su navike koje je izdvojila.

Vežbanje, Mršavljenje, Dijeta
foto: Dmitrii Kotin / Alamy / Alamy / Profimedia

1. Pijte puno vode

"Većina vas je hronično dehidrirana, što može da utiče na sve procese u telu i spreči detoksikaciju, odnosno proces u kom telo učinkovito izbacuje otpad. Na primer, kada pojedete slan obrok bez dovoljno vode, možete da se osećate naduveno u području stomaka", objašnjava Burak. Naglašava kako je adekvatna hidracija vrlo važna jer doprinosi detoksikaciji.

2. Jedite više biljne ishrane

Savetuje da u ishranu uključimo više namirnica biljnog porekla, jer su najbolji izvori prirodnih vlakana, antioksidansa i hranjivih materija.

3. Rasporedite obroke

Pravilno raspoređivanje obroka pomaže da iznegnemo kasniji unos viška kalorija, ističe Burak.

4. Jedite više kada osećate da vam je potrebna energija

Ako ne jedemo kada smo gladni, to zapravo može da podtakne prejedanje. Laura predlaže da jedemo više kada osećamo da našem telu treba energija.

5. Svakodnevno vežbajte

Lako možemo da usvojimo naviku sedenja, posebno ako radimo od kuće. Međutim, svakodnevno kretanje ključno je za smanjenje sala na stomaku, naglašava Burak. Postizanje savršene ravnoteže između kardio vežbi i vežbi snage pomoći će nam da vodimo sveukupno zdraviji stil života.

Bonus video:

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

(Espreso/NajŽena/Prenosi A.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.