NIKOLA TESLA JE ZBOG OVOG VOĆA DOŽIVEO SKORO 90 GODINA: Tvrdio je da poboljšava MOZAK, s njim ćete DOČEKATI STAROST
Tesla, Foto: Pictorial Press Ltd / Alamy / Alamy / Profimedia

pažnja

NIKOLA TESLA JE ZBOG OVOG VOĆA DOŽIVEO SKORO 90 GODINA: Tvrdio je da poboljšava MOZAK, s njim ćete DOČEKATI STAROST

Srpski naučik nikada nije ručao, odnosno, imao je samo dva glavna obroka - doručak i večeru.

Objavljeno: 07:23h

Nikola Tesla je bio poznat po svojoj asketskoj ishrani, koja se sastojala uglavnom od biljne hrane. Prema nekim izvorima, Tesla je praktikovao vegetarijanstvo većinu svog života, verujući da mu takva ishrana omogućava viši nivo energije i mentalnu fokusiranost.

U jednom intervjuu, Tesla je otkrio svoju filozofiju prema hrani, ističući važnost izbora namirnica koje unosimo u svoj organizam.

"Hrana je možda najvažniji faktor koji utiče na našu sposobnost razmišljanja i kreativnost", izjavio je Tesla.

Praktikovao je i da ne jede danima

Iako je Tesla bio poznat po svojoj skromnosti i jednostavnosti u ishrani, nije se libio eksperimentisanja. Neki izvori navode da je Tesla praktikovao i kratke periode posta, verujući da to čisti telo i um, oslobađajući ih od toksina i poboljšavajući mentalnu jasnoću.

Iako su detalji o njegovoj ishrani pomalo tajnoviti i kontroverzni, mnogi istraživači se slažu da jeTeslina skromna i biljna ishrana igrala ključnu ulogu u održavanju njegove vitalnosti i mentalne oštrine.

Tesla je za doručak najčešće pio jednu do dve šolje toplog mleka i jeo nekoliko jaja. Srpski naučik nikada nije ručao, odnosno, imao je samo dva glavna obroka - doručak i večeru.

Kada je reč o večeri, pojeo bi nešto od povrća i supu, a za užinu bi uzeo komad sira i obavezno jednu jabuku, piše nikolateslalegend.

Retko je spavao

U suprotnosti sa uobičajenim preporukama o potrebi osam sati sna svakog dana, Tesla je retko spavao i tvrdio da nedostatak sna nije neophodan za održavanje zdravlja. Njegova navika spavanja se kosi sa uverenjima lekara o neophodnosti sna, ali je Tesla tvrdio da se oseća potpuno napunjen energijom nakon svega par sati sna.

02:45

TESLA U IZGORELOJ LABORATORIJI NAPRAVIO NAJVAŽNIJE STVARI ZA ČOVEČANSTVO?! Naučni centar ima zanimljiv zaštitni znak

(Espreso/blic žena/Prenela P.V.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.