DODAJTE JEDAN SASTOJAK U JAJE PRE POHOVANJE MESA I UKUS ĆE VAS ODUŠEVITI: Sitnica, a pravi veliku razliku
Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube/gastrobrat

recept

DODAJTE JEDAN SASTOJAK U JAJE PRE POHOVANJE MESA I UKUS ĆE VAS ODUŠEVITI: Sitnica, a pravi veliku razliku

Od belog mesa mogu da se prave najrazličitija jela, a najpopularnije je svakako pohovano.

Objavljeno:

Svaka domaćica ima svoj recept za pohovanje, ali isprobajte i ovaj, sigurno će vam se dopasti.

Tajna je u začinima, a jednostavnije je za pripremu, koristi se manje sudova i manje ulja. Bitno je da izlupate meso, da ono bude tanko, jer ćete tako kraće pržiti.

Sastojci:

  • 400 g pilećeg filea
  • 1/3 kašičice suvog đumbira
  • 1/2 kašičice dimljene paprike
  • 1/2 kašičice belog luka u prahu
  • 1/2 kašike susama
  • 1/2 kašičice italijanskog začina
  • 1 jaje
  • 1 kašičica soli
  • malo biber
  • 1 kašika brašna
  • prezle
Hrana, Voda, Pohovanje, Neverovatno
foto: Printscreen/Youtube

Priprema: Isecite meso na šnicle, pokrijte providnom folijom i izlupajte čekićem za meso.

Tajna je da u jaje dodate đumbir, a zatim i dimljenu papriku, beli luk u prahu, susam, italijanski začin, so i biber, kao i brašno i dobro sjedinite.

Uvaljajte meso u dobijenu smesu, pa u prezle, pa pržite na malo ulja po 3 minuta sa svake strane.

Bonus video:

01:06

Emilija Živković

(Espreso/Krstarica/D.R./Prenosi M.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.