20 egzotičnih voćki, za koje sigurno nikad niste čuli (FOTO) (GIF)
Foto: IMGUR.COM / Wikipedia / Surukuku / Swaymedia - Jayson / pixabay.com

hoćete da probate?

20 egzotičnih voćki, za koje sigurno nikad niste čuli (FOTO) (GIF)

Neko voće ima magičnu osobinu, pojedete malo i sve što budete jeli u narednih sat vremena će vam biti lepo, a neko izgleda baš kao kavijar

Objavljeno:

Zašto nam zglobovi na rukama i nogama škripe? (FOTO) (GIF)

Egzotično voće vam je sada dostpuno tokom cele godine, pa skoro svuda možete naći ananas, kivi, banane, pomorandže... To voće je postalo toliko često da više i nije egzotično, već uobičajeno... A pre par decenija je bilo prava atrakcija....

Tako je i sa ovim voćem, ni ne znate da postoji, a moglo bi da postane deo vaše trpeze... Za koju deceniju... Pa da budete pripremljeni ne vreme, pogledajte šta sve postoji...

20 egzotičnih voćki, za koje sigurno nikad niste čuli:

1. Cherimoya

Ovo voće liči na sladoled više od bilo čega drugog. Topi se u ustima kao nežan krem i poznato je po svojim lekovitim svojstvima, smanjuje groznicu od temperature i leči dizenteriju. Jedina mana je što su semenke otrovne.

foto: profimedia

2. Durian

Najveća specifičnost ovog voća je užasan miris u kombinaciji sa jako lepim ukusom. Voće sadrži organski sumpor, što objašnjava njegov miris, a ukus podseća na kombinaciju lešnika sa sirom i nekoliko nijansi drugog voća. Može da izazove nagli porast krvnog pritiska.

3. Jackfruit

Jedna voćka može biti teška do 32 kilograma, a dugačka do 91 centimetar. Usus podseća na mešavinu banane, ananasa i manga, a samenke imaju ukus čokolade kada se isprže.

foto: pixabay.com

4. Jabuticaba

Ovo voće podseća na grožđe i koristi se za pravljenje želea, vina i likera. Osušena korica voća se u Brazilu koristi u tretmanima za astmu.

5. Miracle berry

Ovo voće naizgled ima jednu magičnu osobinu, pojedete jednu i sve što budete jeli u narednih sat vremena će vam biti lepo.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.