REDOVNO ČISTITE WC ŠOLJU, ALI BAKTERIJE SU I DALJE TU: Ako ponavljate 2 STVARI, budite sigurni da negde GREŠITE
Ribanje, Foto: Profimedia

SAVET

REDOVNO ČISTITE WC ŠOLJU, ALI BAKTERIJE SU I DALJE TU: Ako ponavljate 2 STVARI, budite sigurni da negde GREŠITE

Brojna istraživanja pokazala su da se voda iz vodokotlića ispušta pod jakim pritiskom zbog čega kapljice vode mogu "poleteti" i do pet metara visine u vazduh ili okolinu

Objavljeno:

Mnogi smatraju kako je WC šolja najprljavije mesto u domu, no brojna istraživanja pokazala su da postoje druge površine na koje obraćamo manje pažnje i koje su veća pretnja ljudskom zdravlju zbog razvoja bakterija. Neke od tih površina su kuhinjske daske za rezanje, kvake, kuhinjski sunđeri...

WC šolju mnogi čiste češće kako bi osigurali visok nivo higijenskih uslova u toaletu. No, čak i ako čistite WC šolju svaki dan, uzalud je ako pravite ove dve greške. Nakon nužde puštate vodu, no pri tome ne spuštate poklopac? Velika greška.

Brojna istraživanja pokazala su da se voda iz vodokotlića ispušta pod jakim pritiskom zbog čega kapljice vode mogu "poleteti" i do pet metara visine u vazduh ili okolinu. To svakako želite izbeći ako ne želite širenje bakterija.

Druga je najčešća greška kada ne ostavljate četku za čišćenje WC šolje da se osuši nakon uporabe nego je vratite u posudu. Time stvarate savršenu podlogu bakterijama da se razmnože u velikom broju, a pri narednoj upotrebi četke "razmazćete" te bakterije, oku nevidljive, po unutrašnjosti WC šolje. Nakon toga ćete pustiti vodu, nećete spustiti poklopac i opet će kapljice vode s bakterijama leteti oko vas.

(Espreso / Večernji list)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.