IDEJA ZA RUČAK: Kobasice sa kiselim kupusom, a tajni sastojak je 1 VOĆKA (VIDEO/RECEPT)
Kobasice i kiseli kupus, Foto: Printscreen/youtube/Fini Recepti by Crochef

RECEPT

IDEJA ZA RUČAK: Kobasice sa kiselim kupusom, a tajni sastojak je 1 VOĆKA (VIDEO/RECEPT)

Saznajte kako pripremiti kobasice s kiselim kupusom, jabukama i kiselim vrhnjem

Objavljeno: 18:24h

Najbolje stvari su uvek jednostavne stvari, a to se odnosi i na hranu, stoga kuvane kobasice i kiseli kupus sa jabukama, čija slatkoća umanjuje kiselost kupusa, s dodatkom kisele pavlake na kraju, to i potvrđuje.

Potrebni sastojci:

kiseli kupus, 1 kg narezanog

kobasica, 4 mesnih

jabuke, 2 komada

luk, 1 glavica

beli luk, 2 režnja

sok od jabuke, 400 ml

sirće, 40 ml

kisele pavlaka za kuvanje, 300 ml

ulje

so i biber

Priprema:

Jabuke ogulimo, očistimo i narežemo na kockice, beli luk na listiće, a luk naseckamo.

U lonac s vrelom vodom dodamo kobasice i kuvamo ih po uputstvu na pakovanju.

Za to vreme u tiganju, na dve-tri kašike ugrejanog ulja, dodamo seckani luk, kockice jabuka, listiće belog luka, posolimo, promešamo i pržimo na laganoj vatri.

Nakon 6-7 minuta prženja ulijemo vinski ocat i sok od jabuke, dodamo kiseli kupus, promešamo i mešamo na laganoj vatri 15-ak minuta.

Zatim kupus začinimo solju i biberom, promešamo i sklonimo s vatre.

Na tanjire stavimo kuvane kobasice, rasporedimo kupus i jabuke, preko njih stavimo po kašičicu kisele pavlake i poslužimo.

(Espreso/finirecepti.net.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.