ZAISTA POSTOJI: Na listi fobija nalazi se i STRAH OD LEPIH ŽENA!
Ilustracija, Foto: Profimedia

FOBIJE

ZAISTA POSTOJI: Na listi fobija nalazi se i STRAH OD LEPIH ŽENA!

Kao i mnoge fobije, venustrafobija može imati ogroman uticaj na živote onih koji pate od nje i može postati veoma opterećujuća

Objavljeno: 20:59h

Svet fobija je ogroman, raznovrstan i zaista neverovatan. Postoji mnogo vrsta fobija, a među najređim naći ćete venustrafobiju - strah od lepih žena.

Ljudi koji pate od venustrafobije ili kaliginefobije plaše se žena koje smatraju privlačnim.

Ova fobija može dostići iracionalne visine gde bi sama pomisao na susret ili razgovor sa lepom ženom mogla da dovede do potpunog napada panike.

Samo prisustvo privlačne žene je dovoljno da izazove intenzivna osećanja straha i anksioznosti. Ne moraju čak ni da direktno komuniciraju sa ženom. Niti je potrebno da imaju bilo kakav poseban emocionalni ili seksualni interes za predmet svoje fobije.

Venustrafobija je generalno češća kod heteroseksualnih muškaraca, mada je bilo slučajeva i kod homoseksualnih i heteroseksualnih žena. Takođe se može javiti i kod dece. Generalno, muškarci ili žene sa niskim samopoštovanjem su podložniji ovoj vrsti fobije.

Kao i mnoge fobije, venustrafobija može imati ogroman uticaj na živote onih koji pate od nje i može postati veoma opterećujuća.

Jednom kada osoba doživi epizodu venustrafobije, to često može dovesti do razvoja takve vrste anksioznosti u kojoj će osoba pokušati da izbegne svaku situaciju u kojoj bi mogla da upozna privlačnu ženu, do tačke u kojoj bi se mogla potpuno izolovati od ljudi.

Iako poreklo venustrafobije nije sasvim jasno veruje se da može biti rezultat traumatičnih iskustava iz detinjstva.

Ova iskustva mogu varirati od razvoda ili lošeg raskida do života sa nemarnom, ravnodušnom ili nasilnom majkom. U ovom slučaju, osoba počinje da povezuje lepe žene sa bolom i patnjom.

(Espreso/24sedam)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.