NEODOLJIVA HRSKAVA PILETINA: Meso se POHUJE u 1 NEOBIČNOM SASTOJKU koji većina VAS voli da JEDE (RECEPT)
Piletina, Foto: Profimedia

SVIDEĆE VAM SE

NEODOLJIVA HRSKAVA PILETINA: Meso se POHUJE u 1 NEOBIČNOM SASTOJKU koji većina VAS voli da JEDE (RECEPT)

Poslužiti toplo sa prilogom, po želji

Objavljeno:

Iako nije preterano zdrav, čips možete da koristite kao namirnicu za pohovanje. Unećete dosta kalorija, ali će vas ukus oduševiti.

Potrebno je za ovaj recept:

1/2 kg belog pilećeg mesa (fileti)

veća kesa (100g) čipsa

50 g prezli

1 kašičica mlevene slatke paprike

1 kašičica belog luka u prahu

1/2 kašičice bibera

1 kašičica biljnog začina

2 jajeta

100 g brašna

Priprema:

Meso iseći na tanke šnicle, pa posuti ih sa biberom, biljnim začinom i belim lukom u prahu. Izmešati, da se začini dobro sjedine sa mesom. Poklopiti posudu sa začinjenim mesom i ostaviti je u frižider, da odstoji jedan sat. Smesa za pohovanje: Čips staviti u kesu i oklagijom ga izdrobiti u mrvice, a možete koristiti i blender. U činiju staviti izdrobljeni čips, pa mu dodati: prezle, slatku papriku, suvi peršun, beli luk u prahu, biljni začin i biber. U jednom tanjiru ulupati dva jaja, a u drugom staviti brašno. Svako parče mesa uvaljati prvo u brašno, zatim u jaja i na kraju u mešavinu sa čipsom. Pržiti ih u dubokom ulju. Poslužiti toplo sa prilogom, po želji.

(Espreso / Najžena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.