NOV NAČIN PRIPREME BAKLAVE: Sočna, bogata i ukusna, raj za nepca vaših gostiju!
Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube

obavezno probajte

NOV NAČIN PRIPREME BAKLAVE: Sočna, bogata i ukusna, raj za nepca vaših gostiju!

Baklave se spremaju na bezbroj načina, kao posne ili mrsne, s puterom ili uljem, najčešće s orasima, a ove s makom su savršene

Objavljeno:

Svima vama koji ste ljubitelji proverenih starinskih recepata baklava je sigurno u vrhu omiljenih poslastica. Sočna, bogata, ukusna, pravi izazov za domaćice, a raj za napca gostiju.

Baklave s makom, sočne i zavodljivo slatke

Baklava
foto: Printscreen/Youtube

Baklave se spremaju na bezbroj načina, kao posne ili mrsne, s puterom ili uljem, najčešće s orasima, a ove s makom su savršene. Pečenu i prelivenu baklavu pritisnite nekom tacnom kako bi se gornje kore ispravile i lepo natopile.

1 / 6 Foto: Printscreen/Youtube

Sastojci i količina

jaja 4 komada

šećer 150 g

vanilin šećer 1 kesica

prašak za pecivo 1 kesica

ulje 150 ml

jogurt 200 ml

mak, mleveni 400 g

tanke kore 500 g

ZA SIRUP

šećer 500 g

voda 500 ml

vanilin šećer 1 kesica

limun 1 komad

Priprema

U šerpicu stavite šećer i vodu, promešajte i od trenutka kad proključa kuvajte 10 minuta. Na kraju dodajte tanke kolutove limuna i ostavite da se hladi dok pripremate baklavu. Penasto umutite jaja sa šećerom i vanilin-šećerom, dodajte im ulje, prašak za pecivo, jogurt i mak, pa dobro sjedinite. U nauljenu posudu stavite dve kore i premažite delom nadeva. Postupak ponavljajte dok ne potrošite nadev i završite sa dvema korama. Pripremljenu baklavu isecite na kocke ili rombove i pecite 10 minuta na 200 stepeni, a potom smanjite temperaturu na 150 i pecite još 45 minuta. Ako primetite da će baklava biti previše tamna, pokrijte je folijom i nastavite sa pečenjem. Pečenu vruću baklavu lagano prelivajte pripremljenim sirupom.

1 / 3 Foto: Profimedia

(Espreso / Blic žena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.