PRE SPREMANJA PASTRMKE OBAVEZNO URADITE 1 STVAR: Na OVAJ NAČIN je NISTE JELI, odmah ĆETE ZABORAVITI NA KLASIČNU
Pastrmka, Foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

NJAMIII

PRE SPREMANJA PASTRMKE OBAVEZNO URADITE 1 STVAR: Na OVAJ NAČIN je NISTE JELI, odmah ĆETE ZABORAVITI NA KLASIČNU

Isecite drugu polovinu drugog limuna na kriške i servirajte ga uz ribu koju možete da pospete i sa malo seckanog peršuna

Objavljeno:

Riba je jedna od najzdravijih namirnica koju na našim prostorima uglavnom nedovoljno koristimo u ishrani, a i neretko je smatramo komplikovanom za spremanje. Međutim, ako je napravite po ovom jednostavnom receptu, ovom jelu vraćaćete se često.

1 / 4 Foto: Profimedia

Sastojci:

2 veće pastrmke

1/2 kg krompira

5 čeri paradajza

Pastrmka
foto: Printscreen/Youtube/Uradi sama-ideje za kreativce

2 limuna

so, biber

peršun

maslinovo ulje

čen belog luka

Priprema:

Očišćenu pastrmku operite, osušite i dobro usolite, pa je ostavite u frižideru. Sitno iseckajte čen belog luka i peršun, iscedite u to pola limuna i dodajte malo maslinovog ulja. Sve izmešajte, pa premažite ribu i spolja i unutra.

Oljuštite krompir i isecite ga na krupnije komade, a čeri paradajz isecite na polovine. Jedan limun isecite na tanje krugove.

U dublji pleh ili vatrostalnu činiju stavite krompir i paradajz. Posolite i pobiberite. Po tome poređajte kolutove limuna, a zatim stavite ribu koju ćete zaseći na tri mesta, pa sve zalijte maslinovim uljem i pokrijte aluminijumskom folijom. Ubacite u zagrejanu rernu na 180 stepeni.

Pecite 35 minuta, a onda skinite foliju i ostavite da se peče još 15 minuta da pastrmka dobije hrskavu koricu. Isecite drugu polovinu drugog limuna na kriške i servirajte ga uz ribu koju možete da pospete i sa malo seckanog peršuna.

Služite toplo uz sezonsku salatu.

Prijatno!

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.