icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

običaji

KAKO SE MOLITI SVETOM ARHANGELU MIHAILU: Ove stvari valja uraditi 21. i 22. novembra

Podeli:

Na veliki praznik - Aranđelovdan, verni se obraćaju anđelu čuvaru - najstrožem, ali i najpravednijem svetom Arhangelu Mihailu.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Na veliki praznik - Aranđelovdan, verni se obraćaju anđelu čuvaru - najstrožem, ali i najpravednijem svetom Arhangelu Mihailu, vođi nebeskih trupa, piše Stil.

 

To je onaj anđeo koji je svrgnuo Lucifera u borbi između dobra i zla, svetlosti i tame.

Molitve počinju već u dan uoči praznika, kada se od svetoga Arhanđela Mihaila moli za sreću, zdravlje i ispunjenje želja.

 

Na dan 21. novembra verni obavezno odlaze u crkvu da zapale sveću.

 

Mole se svom anđelu i traže od anđela da ispuni najdublju i najvažniju želju. Otvorite dušu i srce, delite radosti i tugu i na kraju se zahvalite, kažu verni. Nebo prima molitvu ceo dan, kaže se u narodu.

 

Na dan 22. novembra, kaže predanje, valja se tražiti od Arhanđela Mihaila da pomogne sa teškoćama na poslu.

 

Bilo da je u pitanju želja za sigurnijim prihodom, povoljnijim mestom ili drugim poslom, ovu želju treba zamisliti ranije ujutru.

 

 

Postoji predanje prema kome je Arhangel Mihailo kao nagradu od Boga dobio mogućnost da se dva puta godišnje spusti u pakao i oslobodi duše grešnika pružajući im počinak u nebeskom carstvu.

 

Ovo je dan kada verni takođe odlaze crkvu, mole za sreću i blagostanje, ali i dan kada je poželjno učiniti što više dobrih dela. Izbegavajte svađe, bes, negativnost.

 

Vera uči da od Aranđelovdana, pa do početka Božićnog posta, oprostite svojim neprijateljima i očistite dušu, spremajući se za ovaj veliki podvig.

 

 

Inicijalizacija u toku...