icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

ovo mora da zna svaka domaćica

POTREBNO JE SAMO 15 MINUTA: Evo kako najlakše izbeliti jaja za Uskrs i dobiti sjajnu podlogu za šaranje

Podeli:

Ukoliko želite da uskršnja jaja budu savršena platna za vaša mala remek-dela, sjajna ideja je da ih najpre izbelite

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Sastojci:

 

  • oko 20 komada jaja
  • 500 ml vode
  • 500 ml alkoholnog sirćeta (9%)

 

 

Priprema

 

Jaja prvo operite. U šerpu stavite sirće i vodu, složite oprana jaja pa stavite na šporet da se kuva 10 minuta. Ako krene jako da kuva smanjite temperaturu.

 

Već na 4 minute kuvanje pojaviće se braon pena koju morate stalno skidati.

 

foto: Shutterstock

Kada su jaja kuvana skloniti sa šporeta i naliti hladnom vodom (ne istresati vruću vodu). Sunđerom ili krpicom trljati svako jaje dok ne pobeli. Ostaviti ih da se skroz osuše i ohlade pa nastaviti dalje sa šaranjem.

 

Uglavnom se radi dekupaž tehnika sa salvetama. Može i krep papirom ili voskom.

 

 

Inicijalizacija u toku...