icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

feng šui

FENG ŠUI STRUČNJAK SAVETUJE OVE MALE PROMENE U KUĆI: 4 proverena trika koja utiču na OSTVARENJE ŽELJA

Podeli:

Stvari u našem domu deluju kao veliki magnet, mogu privući i dobro i loše!
Feng šui majstor otkriva koje sitne promene u kući donose ostvarenje želja..

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Dom kao 3D plakat za vizualizaciju

 

Svi smo barem jednom u životu izradili plakat za vizualizaciju (eng. vision bord). Formula je jednostavna: našu vizualnu prezentaciju snova, ciljeva i želja upija naš podsvesni um kako bismo lakše predočili njihovu realizaciju, te, na kraju, povećali šanse za njihovo ostvarenje.

Ali, jeste li ikad pomislili da ceo naš dom može delovati kao jedan divovski, trodimenzionalni plakat za vizualizaciju? Upravo to tvrdi Marie Diamond, svetski poznata transformaciona govornica, poznata po učestvovanju u hit filmu Tajna i autorka istoimene knjige i feng šui majstor.

 

Ako sa papira proširimo koncept plakata za vizualizaciju tako da uključuje i naš dom, odnosno prostorije u kojima boravimo najviše vremena, naša podsvest može biti preplavljena s još više pozitivnih slika koje nam mogu uvelike pomoći u ostvarenju snova.

 

 

Zakon privlačenja

 

"Kada nešto neprestano gledamo, to se nesvesno infiltrira u naš podsvesni um koji ne poznaje razliku između stvarnosti i onoga što "vidi" pred sobom, a to snažno utiče na naš život“, pojašnjava Diamond, naglašavajući da je uticaj okoline karika koja često nedostaje u manifestaciji želja.

 

"Prema zakonu privlačenja, na naše živote, osim naših misli, osećamja, akcija i sudbine, utiče i okolina, za čak jednu trećinu, preciznije 33 posto", dodaje feng shui majstor sa više od 40 godina iskustva.

 

Drugim rečima, stvari u našem domu deluju kao jedan veliki magnet, one mogu privući ne samo dobro nego i loše. Zato bismo trebali pažljivo razmotriti ono što nas okružuje u domu. Da bismo u domu stvorili oazu mira, koju ćemo uskladiti s našim ciljevima i snovima, i koja će nam pomoći u manifestaciji želja, ovo su osnovni saveti Marie Diamond:

 

 

Predsoblje

 

Predstavlja ulaz u naš trodimenzionalni plakat za vizualizaciju. Ako je neuredan - zatrpan kutijama, cipelama i brdašcima jakni, ne nudi lepu dobrodošlicu u vlastiti vision board. Pospremite odeću i obuću od pogleda i držite hodnik urednim jer njegov izgled utiče na deset posto naše sreće svakog dana.

Ukrasite ga porodičnim fotografijama, lepom lampom, saksijom ili svežim cvećem, kristalima i predmetima koji će vam izmamiti osmeh kada nakon napornog dana dođete kući.

 

Nastavak na sledećoj strani.

 

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Spavaća soba

 

Kada spavamo, jako smo osetljivi na energije oko sebe, a poslednje što vidimo pre spavanja najčešće je noćni ormarić. Zato se potrudite da ne bude pretrpan knjigama, lekovima, računima, elektronskim uređajima... Na njega radije odložite porodičnu fotografiju ili neku inspirativnu knjigu.

 

Obratite pažnju i na sliku iznad kreveta. Izbegavajte motive vode jer mogu podstaknuti previše emocionalno ili depresivno raspoloženje, birajte platna opuštajućeg i romantičnog ugođaja ili ona koja odražavaju vaše snove.

 

Dnevna soba

 

Idealno bi bilo da je stočić ispred garniture za sedenje okruglog oblika. Ako nije, ne treba kupovati novi, samo sklonite sa njega novine, hranu, daljinske upravljače i dekorišite ga mirisnom svećama (upalite je čim uđete u stan), nekim predmetom toplih i vedrih boja, npr. posudom sa pomorandžama i belim kvarcnim kristalom ili ametistom - mineralima koji uzemljuju.

 

Radna soba / kancelarija

 

Položaj radnog stola naročito je važan jer utiče na priliv novca. Ako je sto naslonjen na zid, sprečavate sami sebe u napretku. U tom ga slučaju, odmaknite od zida i neka vam vrata kancelarije, dok sedite, budu u vidokrugu jer potencijalni klijenti, kao i novac, dolaze kroz vrata. Od dekorativnih predmeta, birajte one zlatnih boja jer privlače novac (npr. uramite diplome ili logo firme u zlatni okvir).

 

 

Inicijalizacija u toku...