icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

Otkriva

Miloš Biković: Ja sam jedan od onih koji su spremni da daju život za ono u šta veruju

Podeli:

  • 33

U novom ruskom filmu "Balkanska međa", čija se radnja odvija i na Kosovu, glumac Miloš Biković tumači lik srpskog policajca Vuka Petrovića...

foto: Story Arhiva
foto: Story Arhiva

Glumci Miloš Biković i Miodrag Mićko Radonjić dobri su prijatelji, kolege s klase i partneri u producentskoj kući "Arhangel studio", ali su u novom ruskom filmu "Balkanska međa", čija se radnja odvija i na Kosovu, piše Kurir, na suprotnim stranama. Miloš tumači lik srpskog policajca Vuka Petrovića, dok Mićko igra pripadnika OVK.

Predložili su mi da igram Rusa i zamolili me da pomognem da deo filma snime u Srbiji. Prihvatio sam da učestvujem uz jedan uslov - da snimaju u našoj produkciji i da igram Srbina, jer ne bih voleo da srpska publika počne da me doživljava kao stranog glumca (smeh). Vojska se nakon bombardovanja povukla s Kosova, a policajci su ostali. Oni su postali kao usamljeni kauboji, kad je ceo svet protiv njih. Znaju da su u pravu i spremni su da daju svoj život za ono u šta veruju. Igram jednog takvog policajca", kaže Miloš.

Miloš Biković zapalio društvene mreže: Šta glumac misli o rodnom Beogradu (FOTO)

 

Za razliku od Bikovića, njegov kolega tumači negativca.

U svakoj ulozi, kako bi ona bila što uverljivija, moraš da opravdaš svoj lik. Moj junak je slojevit, igram žilavog vojnika, kog ranjavaju nekoliko puta, a ne može ni tako lako da umre. Ne želim da moj junak bude čisti negativac, zato sam u potrazi za nečim ljudskim u njegovom karakteru", objašnjava Miodrag.

foto: Promo

Biković i Radonjić naglašavaju da ideja nije da se napravi politički film.

Ne radimo crno-beli film, gde su Srbi dobri, a Albanci loši momci. Kod nas postoje dobri ili loši ljudi. Oni koji se bave terorizmom su loši, to je naš stav kao autora", pojašnjava Miloš i dodaje: "Važno je da se napravi razlika između toga ko su Srbi, ko Albanci, a ko teroristi. Srbi su u mnogo slučajeva pomagali Albancima, i obrnuto, a isto tako bilo je i slučajeva zverstava.

Miloš Biković dao muškarcima savet zlata vredan: Kad vidite ženu, recite joj ovo

 

Film "Balkanska međa" trenutno se snima u Beogradu i govori o operaciji ruske vojske pri zauzimanju aerodroma "Slatina". Miloš na kraju razgovora naglašava da će se konačno u svetu čuti srpska strana priče.

Ljudi u Srbiji se često polarizuju birajući između A ili B, Rusije ili Amerike. Svet ima jednu zdravu tendenciju da se ujedini. Mi treba da budemo predvodnici u tom ujedinjenju. Mi nismo o ratu na Kosovu napravili nijedan film, a važno je da se naš glas čuje. Postoji jos mnogo tema koje treba obraditi kroz kinematografiju kako bi se promovisala Srbija u svetu, kao što su Tesla, Pupin i drugi. Prvi i najlogičniji saradnik za našu kompaniju je Rusija, a nadamo se i saradnji s Nemačkom i Amerikom", zaključio je Miloš Biković.

Miodragu je, inače, ovo prva saradnja s Rusima.

Oni su po mentalitetu bliski nama. Radio sam i sa Amerikancima i Italijanima. Ruski narod je sličan nama. Imamo isti smisao za humor, uživam na snimanju", kaže Radonjić.

foto: Promo

 

Inicijalizacija u toku...