icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

NOVI GLOSSY

Prva prava biografija Darka Lazića: Kriv sam za sve, kajem se

Podeli:

  • 1

Teška saobraćajna nesreća koju je doživeo pre tri i po meseca promenila je iz korena svakodnevicu mlaog pevača. Njegov oporavak podrazumeva i drugačije prioritete, pa će brz tempo života, poroke i izlaske zameniti porodičnim obavezama

foto: Damir Dervišagić
foto: Damir Dervišagić

Nalik scenariju za film u kojem se drama prepliće sa elementima romantike i akcije, život mladog pevača Darka Lazića ispunjen je najekstremnijim emocijama: od radosti do tuge sa neočekivanim obrtima. Zato bi se onome ko ga ne poznaje učinilo da je glavni akter ove priče zapravo znatno stariji od godina koje broji ovaj umetnik. Naime, sudbina mu je podarila veliki talenat, zbog kojeg je sa svega 17 godina kao pevač osetio sladak ukus velike popularnosti i uspeha. Sve je dalje išlo kao po nekom unapred utvrđenom planu. Darko se osamostalio, oženio i postao otac. I živeo je sve brže i intenzivnije.

 

Međutim, sve što sa sobom nosi slava najpre ga je koštalo braka, koji se pre tačno godinu dana ugasio, a potom i teške saobraćajne nesreće koju je doživeo prošlog oktobra, deset dana nakon svog 27. rođendana. Iako je bio mesec dana prikovan za postelju, buđenje iz kome i saznanje da je posle teških telesnih povreda dobio novu šansu za život, bili su dovoljan razlog da mu se na lice vrati osmeh. Ali to nije sve. Tek pošto je došao sebi i prvi put svesno ugledao svoju devojku Marinu Gagić, Darko se suočio sa činjenicom da će po drugi put postati tata.

 

Razvojni put malog frizera

 

Darko je rođen 13. oktobra 1991. godine i odrastao je u malom mestu Brestač, koje pripada opštini Pećinci.

 

- Rastao sam u skromnoj porodici, gde su mi mlađi brat Dragan, majka Branka i otac Milan, kao i baba Milka i deda Živko bili centar sveta. I dan-danas mnogo mi znače. Iako se ja slabo sećam perioda najranijeg detinjstva, roditelji su mi kasnije govorili da nisam baš bio nestašan. Ono što je očigledno, kako danas tako i kada se pogledaju moje fotografije na kojima sam mali dečak, veoma ličim na svoju majku, na šta sam veoma ponosan. Pojedini mediji su kasnije, kada sam postao poznat, spekulisali da je moja majka Romkinja, ali to nije istina. Moj ujak je oženjen ženom romskog porekla i to nikada nisam krio, niti smatram da je to nešto loše o čemu ne bih smeo da pričam - započinje Darko svoju priču, pa evocira uspomene na period života koji je proveo u inostranstvu.

 

foto: Vladimir Šporčić

 

- Do sedme godine živeo sam u Brestaču, a posle smo otišli u Holandiju. Tata je tamo već radio. On se inače bavio muzikom i svirao je harmoniku, ali u inostranstvu je radio totalno neki drugi posao. Bio sam klinac i za mene selidba nije predstavljala problem. Brzo sam se uklopio u novu sredinu, pogotovo kada sam naučio jezik, za šta mi je trebalo malo vremena. Školovao sam se tamo, a holandski i sada pričam perfektno. Vreme sam provodio s roditeljima, a najviše s bratom. Stariji sam od njega, ali smo oduvek bliski baš kao da smo blizanci. Nisam voleo školu, ali morao sam da je završim, kao i svako dete. Tada nisam razmišljao da li mi je bolje u Srbiji ili Holandiji, bilo mi je lepo. Mada, povremeno bih osetio nostalgiju za svojom zemljom. Kako je vreme prolazilo, sve više su mi nedostajali baba i deda i Srbija. Sve je bilo drugačije kada su mama i tata saopštili da se vraćamo drugoj kući. Odluka je doneta zbog bake i deke, koji više nisu bili u stanju da sami vode računa o imanju - opisuje Lazić, koji nije mogao da sakrije radost zbog povratka kući.

 

- Čim smo stigli u Brestač, prvo sam zagrlio babu i dedu, a onda polako počeo da se navikavam na novi život. Bio mi je cilj da steknem nove drugare i sagledam čime ću se baviti jer je došlo vreme za srednju školu. Uvek sam maštao da budem frizer jer sam smatrao da je to isplativ zanat, pa sam i odlučio da upišem taj kurs. Uz to sam završio i kurs za trgovca, jer nikad se ne zna kada će mi zatrebati (smeh). I brzo sam se zaposlio u Rumi, u jednom frizerskom salonu kod Emine, gde sam stekao sjajno iskustvo. Radio sam kao muško-ženski frizer i imao svoju platu. Dosta toga sam naučio, a i šišao sam odlično. Međutim, nešto je tu još falilo. Muzika - iskren je Darko, u kojem je sve više tinjao talenat za muzikom koji je nasledio od oca Milana.

 

O tome kako je Darko počeo svoju muzičku karijeru, pročitajte više na narednoj strani:

 

Pratite Glossy na VIBERU:
http://chats.viber.com/storyserbia
Inicijalizacija u toku...