icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

životna priča

SOFIJA LOREN JOJ JE BILA GLAVNA KONKURENCIJA: Najlepša ITALIJANSKA glumica, Đina Lolobriđida oduvek je intrigirala svet

Podeli:

Đina Lolobriđida rođena je kao Luiđina i druga je od četiri ćerke predratnog proizvođača nameštaja u gradiću Subjako

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Gotovo čitavog života bila je na meti zaljubljenih prosaca, ali i prevaranata koji su hteli da se okoriste od njenog imena i bogatstva stečenog u vreme najveće slave.

 

Kad neka javna ličnost izjavi da je lepota teret ili prokletstvo, to se uglavnom shvata kao prenemaganje i privlačenje pažnje. Ipak, životna priča italijanske glumice, fotoreporterke, vajarke i dobrotvorke govori da neodoljiva privlačnost i te kako ume da iskomplikuje život.

 

Poslednji slikovit primer za to upravo su veridba i lažni brak sa magnatom trgovine nekretninama Havijerom Rigauom i Rafolsom, koji su pre pet godina završeni dramatičnim sudskim procesima i razotkrivanjem skandala. A kao što to obično biva, stvari su počele sasvim normalno.

 

Đina Lolobriđida rođena je kao Luiđina i druga je od četiri ćerke predratnog proizvođača nameštaja u gradiću Subjako, u rimskoj oblasti Lacio, u Italiji. Iako nisu oskudevali, ne može se reći baš ni da je porodica bila razmetljiva, pošto je Subjako mestašce koje danas broji tek oko devet hiljada stanovnika, a tada ih je bilo upola manje. Nakon ratnih prevrata, koje su Luiđinu zatekle u tinejdžerskom uzrastu, najraniju mladost provela je u prilično skromnim uslovima, s obzirom na to da je čitava poražena Italija bila prinuđena da štedi.

 

Ipak, nijedan njen kasniji osvrt na ove godine nije sugerisao da je mala Đina patila. To je za nju jednostavno bio život. Kao što je bio i koju godinu kasnije, kad se u potpunosti preokrenuo. Tek što je počela sa studijama crtanja i vajarstva na čuvenoj Akademiji lepih umetnosti u Rimu, zapazio ju je lovac na talente čuvenog italijanskog filmskog studija Ćinećita, koji je tih godina bio u energičnom usponu u svetskim razmerama. Ugledavši mladu Đinu, agent je odmah shvatio da je u njenoj vedrini i neverovatnoj fizičkoj privlačnosti utkana upravo ona mediteranska energija koja je potrebna da se ponižena Italija u očima planete ponovo popne na pijedestal svetske kolevke lepote i radosti življenja.

 

"Odbila sam njegov poziv na audiciju, ali on je insistirao da dođem. Na razgovoru sa direktorima i producentima iz studija nisam želela da prihvatim ulogu, međutim, oni su ponovo insistirali da se predomislim. Zamolili su moju majku da me ubedi rekavši joj da ću dobiti honorar od hiljadu lira. Ja sam im na to odgovorila da je moja cena milion lira, misleći da će se nasmejati i konačno me pustiti da idem svojim putem, ali oni su pristali" - prisetila se Đina u jednom od svojih intervjua.

 

Brak na iskušenjima

 

Iako nije imala takvu nameru, svojim postupkom uspostavila je pravilo. La Lolo, kako samu sebe zove, dobijala je sve jer ni za šta nije marila.

 

"Rano sam postala popularna i nikad nisam ništa morala da tražim. Trebalo je samo da kažem da, jer su mi uvek davali mnogo više. U jednom trenutku moj ugovor sa studiom bio je takav da mi pripadalo deset odsto od ukupne zarade filma, a imala sam pravo da odaberem ostale glumce, reditelja i scenario."

 

Nastavak na sledećoj strani!

 

Inicijalizacija u toku...