icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

održala dirljiv govor

Milena Dravić na otkrivanju spomenika Gagi Nikoliću: Nije mi lako kada treba da govorim o njemu...

Podeli:

  • 25

Prilikom svečanog otkrivanja spomenika Draganu Nikoliću u četvrtak u Vrnjačkoj Banji Milena Dravić obratila se prisutnima, putem video snimka

foto: Fonet
foto: Fonet

Milena je neposredno, srdačno obraćanje, počela je rečima:

 

- Ovog jesenjeg dana sastali smo se, posle više od godinu i po dana od njegove smrti, da sačuvamo uspomenu na Dragana; vašeg odanog prijatelja, našeg velikog glumca i umetnika a mog muža Gagu. Da je sačuvamo od zaborava. Imao je toliko iskrenih i odanih prijatelja koji su bezrezervno u njemu prepoznali čestitost, iskrenost, ljubav, skromnost. Uzvratili ste. Podigli ste mu spomenik, rad uglednog vajara Dragana Dimitrijevića - navela je Milena, dodavši da je Gaga obožavao Vrnjačku Banju i njene žitelje, a potom nastavila:

 

Milena Dravić prisetila se kako je i koliko radila sa legendarnim Gagom Nikolićem: Sada, kada se svode računi, vidi se da je sve moralo tako biti... (FOTO)

 

- Gaga je bio skroman čovek. Stidljiv. Vrlo misaon i dubok, čak i više nego što je bio šarmantni boem. Samo što je ovo drugo, možda i po njegovoj odluci, više dolazilo do izražaja. Bio je čovek izuzetnog umetničkog talenta, talenta snažnog i širokog raspona. Po mom uverenju, uz svu njegovu karijeru, nedovoljno prepoznatog i vrednovanog. Nije mi lako kada treba o njemu da govorim. Uz to zdravstveni problemi mi diktiraju i kretanje i način provođenja vremena. Duboko sam svima zahvalna i divim se lepoti duha koju posedujete. Jer, retko se dešava da se u slavu velikog glumca oda tako izuzetna počast. Danilo Bata Stojković i Dragan Nikolić su to zaslužili - rekla je Milena i završila:

 

- Želela bih da ovaj spomenik sačuva uspomenu na njegove i umetničke i ljudske vrline.

 

Milena Dravić nakon što je dobila najveće moguće priznanje: Samo Gage nema da podelimo radost

 

Spomenik velikom glumcu Draganu Nikoliću otkrio je takođe izuzetan umetnik Žarko Laušević.

foto: Story Press

 

Inicijalizacija u toku...