icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

Veliko srce legendarne glumice

UKRAO JOJ JE SAV NAKIT, A ONDA JE ZAMOLIO ZA OPROŠTAJ: Evo kako je Milena Dravić odreagovala kada se našla oči u oči s lopovom!

Podeli:

Ova priča je dokaz velikog srca legendarne glumice, a podsetićemo i na još jednu situaciju iz života Milene i Gage u kojoj bi malo ljudi postupilo kao oni - vođeni samo velikim srcima

foto: Damir Dervišagić
foto: Damir Dervišagić


Svedoci smo davanja glumice Milene Dravić svojoj profesiji, a sama je uvek isticala da joj je uvek i u svemu pokretač ljubav. Umrla je dve i po godine posle svoje najveće ljubavi, takođe glumca Dragana Nikolića, a ostavili su, pored nezaboravnih uloga na filmu i u pozorištu, ljudska dela koja izazivaju poštovanje i divljenje.

 

Komšije dive jugoslovenskog glumišta, koja je preminula prošle nedelje u Beogradu, ćutke zastajkuju pored ulaza u kom je omiljeni glumački par živeo, ostavljaju cveće i pale sveće, a poneko tiho izgovori da je napokon pored svog Gage. U Ulici Ivana Đaje broj 3 na Vračaru tiho je i danas.

 

Mnogo je priča iz bogatog života legendarne glumice, a možda je manje poznato ili prepričavano da je Milena Dravić oprostila lopovu koji joj je opljačkao stan.

 

Davne 1971. godine, dok je bila na generalnoj probi svoje prve predstave "Uloga moje porodice u svetskoj revoluciji", pokradene su joj sve dragocenosti. Proba je bila prekinuta posle hitnog poziva da siđe sa scene i odmah ode kući, gde je zatekla policiju i uplakanu majku.

 

Godinama kasnije, jednom prilikom u Kotoru, sedela je u kafiću, i kako je ispričala, konobar je upitao da li za njen sto može da dođe čovek koji joj je davno u Beogradu "počistio" stan.

 

Glumica se zbunila, jer nije odmah shvatila da pod "čiščenjem" misli na krađu, a stan su joj sređivale žene, nikad muškarci. Ipak dozvolila je.

 

Lepuškasti muškarac joj se pridružio, pružio joj je ruku, seo preko puta nje i otvorio dušu.

 

- Ja sam onaj koji vam je 1971. godine opljačkao stan. Odneo sam sve vredne stvari. Ja sam vas pokrao! Ja sam obični lopov, ali odrobijao sam. Možete li mi oprostiti? - obratio se glumici, a ona je ostala u šoku.

 

 

Nastavak na sledećoj strani...

Inicijalizacija u toku...