icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

7 godina od smrti

POSLEDNJI INTERVJU SLUTIO JE NA TRAGEDIJU: Mladost slavne glumice čijoj LEPOTI se DIVIO REGION ugasila je JEZIVA NESREĆA

Podeli:

Danas se navršava sedam godina od kako nas je napustila.

foto: Youtube Printscreen
foto: Youtube Printscreen

Dolores Lambaša je bila poznata hrvatska televizijska, pozorišna i filmska glumica. Rodila se u Šibeniku 29. februara 1981. godine. Volela je često da se priseti svog detinjstva:

 

- Mama je imala dvadeset a tata dvadeset i dve godine kad su me dobili. Živeli smo u stanu koji je moj otac dobio od bake, u šezdeset kvadrata, prosečno, skromno ali veselo. Roditelji su se rastali kad sam imala trinaest ili četrnaest godina. Mislim da je moja majka patila zbog nerealnosti, ali i zbog očeve neozbiljnosti i poročnosti. Njoj je trebao čvrst i ozbiljan muškarac, kakav treba, zapravo, po mom sudu, svakoj ženi - pričala je ona.


Uvek je bila hrabra i svoja. S jedne strane se bunila protiv normi koje je diktirala konzervativna sredina rodnog Šibenika, a s druge strane je svojevoljno ulazila u neverovatno patrijahalnu ulogu "potčinjene pratilje starijih uspešnih muškaraca" koji su njoj pružali potebnu zaštitu. Dolores je bila i poznata po tome što je uvek izlazila sa mnogo starijim muškarcima kao što su Ivo Gregurević, Frano Lasić i Josip Radeljak.


Atraktivna hrvatska glumica u javnosti je uvek delovala glamurozno i starije, jer je obožavala da nosi kapute od kašmira, klasične kostime i male tašne.


Ulogom u „Arm candy“ Dolores se dokazala kao nova glumačka snaga koja je mnogo obećavala.

1 / 5 Foto: Youtube Printscreen
Tada je bila u vezi sa hrvatskim glumcem Ivom Gregurevićem i uporno je pokušavala da upiše Akademiju dramskih umetnosti u Zagrebu. Tri puta neuspešno, ali nije odustajala. Bila je jako uporna devojka:

 

- Gluma me privlačila odmalena. Još dok sam išla u vrtić kod časnih sestara upala sam u prvi plan. Radili smo s njima, uistinu za decu, velike predstave, s puno teksta. Jako mi je smetalo što druga deca teško pamte tekstove i prilično sporo govore u odnosu na mene. Ja sam tekstove pamtila odmah, a toliko sam bila nestrpljiva da bih ostalu decu samo oterala sa pozornice i nastavljala bih da se igram sama sa sobom - pričala je Lambaša.


Veliki trenutak u njenoj karijeri bio je kada je dobila ulogu u filmu „Verujem u anđele“. Upravo je tom ulogom dokazala kako može da odglumi jake uloge koje publiku ostavljaju bez teksta.


Ali, kako je u vreme premijere upoznala Dikana Radeljaka, uloga u filmu otišla je u drugi plan.


Veza Dolores i Dikana bila je svakim delom popraćena u poznatim časopisima, a mnogi nisu mogli a da je ne uporede sa Dikanovom bivšom devojkom Vlatkom Pokos. Za razliku od Vlatke, Dolores je vezu sa Dikanom raskinula bez u tajnosti i nastavila dalje.


Činilo se kao da je na pragu tridesetih godina napokon došlo vreme da se ova mlada dama posveti sebi i svojoj karijeri. Međutim, zla sudbina za nju je imala druge planove.

 

Dolores, u trenutku svoje velike popularnosti, kada je imala samo 32 godine, tragično je izgubila život u teškoj saobraćajnoj nesreći...

 

Nastavak na sledećoj strani...

 

Inicijalizacija u toku...