icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

čuveni šilja

KADA SE POJAVIO U KULTNOJ SERIJI "SIVI DOM", ZASENIO JE MNOGE KOLEGE: Ubrzo se sve promenilo u Lauševićevom životu!

Podeli:

Glumac je postao veliki zavodnik, a dame širom Jugoslavije bile su zaljubljene u njega.

foto: Instagram/printscreen
foto: Instagram/printscreen

Jedan od naših najtalentovanijih glumaca Žarko Laušević je zahvaljujući ulozi Šilje u kuItnoj seriji "Sivi dom" postao glumačka zvezda i idol mladima.

 

Žarko Laušević je zahvaljujući ulozi Šilje u kuItnoj seriji "Sivi dom" postao glumačka zvezda i idol mladima.

 

Ova drama reditelja Darka Bajića snimana je tokom 1984. i 1985. godine i govori o sudbinama dece iz popravnog doma.

 

Serija se premijerno emitovala tek od februara 1986. Do tada je Laušević imao samo manje epizodne role, ali to se ubrzo promenilo.

 

"Iznad svih ostalih fantastičnih glumaca koji se pojavljuju u seriji, najviše se istakao Laušević. Imao je najtežu ulogu Šilje, koji tokom svih 12 epizoda gotovo da i ne progovara. Ta uloga ostavila je veliki pečat u njegovoj karijeri i mislim da nikad posle toga nije odigrao tako zahtevn urolu" - ispričao je jednom prilikom scenarista Gordan Mihić i dodao da je odmah nakon emitovanja te serije zavladala prava histerija za Žarkom, koji je tada imao 26 godina.

 

Žarko Laušević
foto: Dragana Udovičić

"Znam da je tada ženski deo populacije ludeo za njim! Mnogi muškarci, naročito srednjoškolci, brijali su jedan deo desne obrve, baš kao što je Žarko imao u seriji. U mnogim emisijama tada su njegov talenat upoređivali sa velikim holivudskim zvezdama poput Mikija Rurka."

 

„Sivi dom" nije otkrio samo Lauša. U toj seriji prve značajnije uloge u karijeri ostvarili su Zoran Cvijanović, Mirjana Joković, Bane Vidakovića i Branislav Lečić.

 

"Pre Crnog u "Sivom domu" već sam imao nekoliko uloga negativaca. Kada sam od reditelja dobio ponudu, strahovao sam da je prihvatim jer nisam želeo da me publika na početku karijere upamti po negativnim rolama. Da nisam prihvatio da igram Crnog, sigurno bih mnogo izgubio! "- priznaje Lečić i objašnjava čemu ga je naučila ta serija:

 

- Najvažniju lekciju - da nema uspešnog pojedinca bez tima i da je iluzija svaka želja da se sam ostvariš. To se ne odnosi samo na glumu već i na posao lekara, advokata, sudije, policajca, sportiste, političara, novinara.

 

 

 

 

 

 

 

Inicijalizacija u toku...