icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

Al Dino Kurić: Molio sam je da me ne tuče

Podeli:

Pevač popularne pesme Kopriva Al Dino Kurić otkriva zašto ga je uskoro bivša supruga Arduana Pribinja Kurić, fizički napala pred sinovima i iznosi detalje njihovog traumatičnog razvoda
foto: Story press
foto: Story press

Bosanski pevač Al Dino Kurić (41) koji se proslavio numerom Kopriva, trenutno proživljava najteže trenutke u životu, pošto se nakon kraha braka sa voditeljkom  televizije Al Jazeera, Arduanom Pribinjom-Kurić (32), bori za starateljstvo nad sinovima Harunom (6) i Ishakom (5). Ovaj umetnik početkom oktobra ove godine optužio je svoju suprugu da ga je prevarila sa novinarom Al Jazeere Kejsijem Kaufmanom, a uprkos tome što je Arduana i kroz medije negirala njegove tvrdnje, to joj nije pomoglo da spase svoj brak. Njihova netrpeljivost kulminirala je prošle nedelje kada su se našli na jednoj benzinskoj pumpi u Sarajevu, kako bi Al Dino supruzi dovezao decu koja su prethodno bila kod njega. Nakon oštrog verbalnog sukoba, svađa je prerasla u fizički obračun i tada je Arduana nasrnula na svog uskoro bivšeg supruga.

- Te večeri sasvim normalno doveo sam sinove Arduani. Naš inače loš odnos je dodatno eskalirao zato što Harun nije želeo da ide kod majke. Nakon toga usledio je oštar verbalni sukob između nas dvoje, koji je ubrzo prerastao i u fizički obračun. Arduana me je čupala za kosu i udarala, doslovno mogu da upotrebim opis koji sam pročitao u nekom tekstu o nama: Ubila me je kao vola u kupusu – govori Al Dino, kome je mnogo teže od udaraca bilo to što se sve odigralo pred njihovim sinovima, koji su kroz plač pokušavali da urazume svoje roditelje.

- Nisam odgojen da ikada i pomislim na to da fizički nasrnem na ženu, pa se zbog toga ni u jednom trenutku nisam  branio. Ali, preklinjao sam Arduanu da stane, da se zaustavi i pokuša da se urazumi, ne zbog mene, već radi naše dece. Razdire me bol što su naši sinovi prisustvovali ovom za njih svakako traumatičnom događaju. Plašim se kako će se sve odraziti na njihov psihički razvoj. Još ne mogu da verujem šta se dogodilo i da je Arduana sebi dozvolila da na taj način izgubi živce – otkriva pevač koji će zaštitu od supruge potražiti na sudu.

- Nisam želeo da se branim kada je moja supruga nasrnula na mene, samo zbog načina na koji sam vaspitan i zbog naše dece, ali iako sam muškarac, zaštitu ću potražiti na sudu. Pozvao sam policiju kada se to dogodilo, a podneću i krivičnu prijavu za nasilje u porodici. Iako je u našim krajevima neobično da se muškarac odluči na ovaj korak, nažalost, ovo je sve češći slučaj u porodicama – odlučan je Al Dino u svojoj nameri i priseća se zbog čega je odlučio da svoj brak zauvek okonča.

- Odluku o razvodu doneo sam kada sam saznao da je moja supruga imala aferu s američkim novinarom Kejsijem Kaufmanom. On je zajedno s njom radio na pripremi programa televizije Al Jazeera koja uskoro počinje sa emitovanjem u našem regionu. Kada sam otkrio njihovu romansu, odmah sam doneo odluku da se rastanemo. Naš razvod je u toku i trenutno smo u fazi posredovanja centra za socijalni rad – objašnjava Al Dino ne skrivajući da je potpuno skrhan zbog prethodnih događaja.

 

Arduana Pribinja-Kurić: Želela sam da zaštitim decu

Nasuprot svom suprugu, voditeljka Arduana Pribinja-Kurić tvrdi da ga je napala samo kako bi zaštitila svoju decu i naglašava da je i ona već podnela krivičnu prijavu za nasilje u porodici i klevetu. 

- Kada smo se tog dana čuli telefonima, rekao mi je da će dovesti decu na benzinsku pumpu oko pola šest po podne, a prethodno ih je bez razgovora sa mnom uzeo iz dnevnog boravka. Tokom razgovora vređao me je i to pred decom čiji se žamor čuo preko telefona. Psovao mi je mrtvu majku i njene kosti u grobu. Kada je došao, dao mi je jedno dete, dok je stariji sin ostao u autu, a Al Dino je tvrdio kako ne želi da dođe kod mene. Pošla sam za njim, otvorila zadnja vrata automobila i ušla da uzmem Haruna, ali on je u tom trenutku pokrenuo automobil. Vrištala sam da zaustavi auto i zapomagala da nam je drugo dete ostalo samo na ulici. Pokušala sam da ga sprečim da se odveze. Istina je da sam ga čupala i grebala, ali to je bila prirodna reakcija majke kojoj je život deteta bio ugrožen. Uz sve to, nikada ga nisam prevarila i priče koje se provlače kroz medije zaista me bole – tvrdi Arduana.

Danilo Mašojević

Inicijalizacija u toku...